• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 15, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 15, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تجارب بیماران دارای عوامل خطرساز بیماری قلبی ـ عروقی و کارکنان بهداشتی از تعیین‌کننده‌های رفتار تغذیه‌ای: یک آنالیز محتوای کیفی هدایت شده

    (ندگان)پدیدآور
    سبزمکان, لیلامظلومی محمود آباد, سید سعیدمروتی شریف آباد, محمد علیمحمدی, عیسیناصری, محمد حسنمیرزایی, مسعودشکیبا زاده, الهام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    278.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: تغذیه‌ی ناسالم از جمله عوامل موثر بر افزایش ابتلا به بیماری‌‌ها غیرواگیر می‌باشد. هدف پژوهش حاضر تبیین تجارب بیماران دارای عوامل خطرساز بیماری‌‌های قلبی ـ عروقی و کارکنان واحد دیابت از تعیین‌کننده‌های رفتار تغذیه‌ای براساس مدل اعتقاد بهداشتی بود. مواد و روش‌ها‌: پژوهش کیفی حاضر از نوع تحلیل محتوا به مدت شش ماه در سال 2012 در واحد دیابت مراکز بهداشتی شهر کرج وابسته به دانشگاه علوم پزشکی البرز صورت گرفت. داده‌ها به صورت مصاحبه‌ی فردی و نیمه ساختارمند از 50 نفر بیمار دارای عوامل خطرساز بیماری‌‌های قلبی ـ عروقی و 12 نفر از کارکنان واحد دیابت به دست آمد. آنالیز داده‌ها هم‌زمان با جمع‌آوری آن‌ها با استفاده از روش آنالیز محتوا کیفی هدایت‌شده صورت گرفت. یافته‌ها: تحلیل داده‌ها منجر به استخراج تعداد 54 کد اولیه گردید که در پنج طبقه از پیش تعیین شده‌ی مدل اعتقاد بهداشتی (تهدید، منافع و موانع درک شده، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی) قرار گرفتند. مشکل عمده‌ی بیماران این بود که نمی‌توانستند به طور منظم رژیم غذایی را رعایت نمایند. نتیجه‌گیری: یافته‌های به دست آمده از پژوهش کنونی نشان‌گر تعیین کننده‌های موثر بر رفتار تغذیه‌ای می‌باشند و به برنامه‌ریزان کمک می‌نماید تا مناسب‌ترین روش‌ها و استراتژی‌ها را به منظور تغییر این تعیین‌کننده‌ها به منظور کاهش رفتار تغذیه‌ای ناسالم و پیشگیری از بیماری‌ها‌ی قلبی ـ عروقی انتخاب نمایند.
    کلید واژگان
    رفتار تغذیه
    عوامل خطرساز
    بیماری قلبی ـ عروقی
    مطالعه‌ی کیفی
    مدل اعتقاد بهداشتی
    تغذيه

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2013-10-01
    1392-07-09
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    گروه آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
    گروه آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
    گروه آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
    گروه پرستاری دانشگاه تربیت مدرس
    گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی البرز
    مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی یزد
    دانشگاه علوم پزشکی زنجان گروه مامایی

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1473-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620343

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب