• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 15, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 15, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    گروه‌های غذایی، شاخص‌های التهابی و سندرم متابولیک در بزرگسالان

    (ندگان)پدیدآور
    حسین‌پور نیازی, سمیهمیرمیران, پرویناجتهد, هانیه الساداتناخدا, کبریعزیزی, فریدون
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    347.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: وضعیت التهابی به عنوان یکی از عوارض سندرم متابولیک شناخته شده است. هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط گروه­های غذایی با شاخص­های التهابی و سندرم متابولیک در افراد بزرگسال بود. مواد و روش‌ها: روش مطالعه‌ی حاضر به صورت مورد ـ شاهدی بود که در آن 80 فرد مبتلا به سندرم متابولیک و 160 فرد فاقد سندرم متابولیک به ترتیب به عنوان گروه­های مورد و شاهد بررسی شدند. بیماران مبتلا به سندرم متابولیک بر اساس معیار ATP III شناسایی و شاخص­های تن­سنجی، بیوشیمی، فشارخون و نیز شاخص­های التهابی در آن­ها اندازه­گیری گردید. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از آزمون‌های آماری logistic regression و linear regression انجام گرفت. یافته­ها: دریافت حبوبات، میوه­ها، لبنیات و گوشت قرمز رابطه‌ی معکوس معنی­دار و سبزی­های نشاسته­ای رابطه‌ی مستقیم معنی­داری را با سندرم متابولیک نشان داد. پس از تعدیل متغیرهای مخدوش­کننده، تنها رابطه بین دریافت حبوبات، میوه­ها و لبنیات معنی­دار باقی ماند. خطر سندرم متابولیک در بالاترین چارک دریافت حبوبات و میوه­ها 60% کمتر از پایین­ترین چارک دریافت، پس از تعدیل متغیرهای مخدوش­کننده بود. هم­چنین افرادی که در بالاترین چارک دریافت لبنیات قرار داشتند، 40% شانس کمتری برای ابتلا به سندرم متابولیک در مقایسه با افراد در پایین­ترین چارک دریافت دارا بودند. غلظت hsCRP سرم در بالاترین چارک دریافت میوه­ها، حبوبات و لبنیات به طور معنی­داری کمتر از پایین­ترین چارک دریافت این گروه­های غذایی، پس از تعدیل متغیرهای مخدوش­کننده بود. نتیجه­گیری: دریافت میوه، لبنیات و حبوبات با سندرم متابولیک و غلظت hsCRP سرم رابطه‌ی معکوسی دارد.
    کلید واژگان
    سندرم متابولیک
    گروه‌های غذایی
    التهاب
    تغذيه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2013-12-01
    1392-09-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی
    گروه تغذیه بالینی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1532-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620317

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب