• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 15, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران
    • دوره 15, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر ارده (Tahini) بر اجزای سندرم متابولیک در مبتلایان به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی شده شاهددار

    (ندگان)پدیدآور
    گل زرند, مهدیهبهادران, زهراحسین پور نیازی, سمیهمیرزایی, سحرعزیزی, فریدونمیرمیران, پروین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    288.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: سندرم متابولیک مجموعه­ای از اختلالات متابولیک است که با بیماری­های قلبی ـ عروقی ارتباط دارد. مطالعات حیوانی و انسانی تاثیر مطلوب روغن کنجد بر اجزای سندرم متابولیک را نشان داده­اند، با این حال تاثیر ارده (کنجد آسیاب شده) روی این اجزا نامعلوم است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر مصرف ارده بر اجزای سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. مواد و روش‌ها: در کارآزمایی بالینی حاضر 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 شرکت داشتند که به طور تصادفی به دو گروه شاهد و مصرف­کننده‌ی ارده تقسیم شدند. مقدار انرژی صبحانه‌ی آزمودنی‌ها در محدوده‌ی 270 کیلوکالری تنظیم شد. در گروه مصرف­کننده‌ی ارده 2 قاشق غذاخوری ارده جایگزین قسمتی از صبحانه آزمودنی‌ها شد و آزمودنی‌ها در گروه شاهد به مصرف صبحانه عادی خود ادامه دادند. دور کمر، فشارخون سیستولی،  دیاستولی و غلظت گلوکز در سرم، تری­گلیسرید و کلسترول ـ HDL در ابتدا و پایان هفته 6 مطالعه اندازه­گیری شد. یافته‌ها: در پایان هفته‌ی ششم، غلظت تری­گلیسرید سرم در گروه مصرف­کننده‌ی ارده به طور معنی­داری پائین­تر (8/9±144 در برابر 4/11±175 میلی­گرم در صد میلی‌لیتر) (05/0P
    کلید واژگان
    ارده
    کنجد
    سندرم متابولیک
    تری‌گلیسرید
    گلوکز
    کلسترول ـ HDL
    تغذيه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2013-12-01
    1392-09-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    گروه تغذیه و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

    شاپا
    1683-4844
    1683-5476
    URI
    http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1486-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/620316

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب