اثر ارده (Tahini) بر اجزای سندرم متابولیک در مبتلایان به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی شده شاهددار
(ندگان)پدیدآور
گل زرند, مهدیهبهادران, زهراحسین پور نیازی, سمیهمیرزایی, سحرعزیزی, فریدونمیرمیران, پرویننوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: سندرم متابولیک مجموعهای از اختلالات متابولیک است که با بیماریهای قلبی ـ عروقی ارتباط دارد. مطالعات حیوانی و انسانی تاثیر مطلوب روغن کنجد بر اجزای سندرم متابولیک را نشان دادهاند، با این حال تاثیر ارده (کنجد آسیاب شده) روی این اجزا نامعلوم است. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر مصرف ارده بر اجزای سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. مواد و روشها: در کارآزمایی بالینی حاضر 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 شرکت داشتند که به طور تصادفی به دو گروه شاهد و مصرفکنندهی ارده تقسیم شدند. مقدار انرژی صبحانهی آزمودنیها در محدودهی 270 کیلوکالری تنظیم شد. در گروه مصرفکنندهی ارده 2 قاشق غذاخوری ارده جایگزین قسمتی از صبحانه آزمودنیها شد و آزمودنیها در گروه شاهد به مصرف صبحانه عادی خود ادامه دادند. دور کمر، فشارخون سیستولی، دیاستولی و غلظت گلوکز در سرم، تریگلیسرید و کلسترول ـ HDL در ابتدا و پایان هفته 6 مطالعه اندازهگیری شد. یافتهها: در پایان هفتهی ششم، غلظت تریگلیسرید سرم در گروه مصرفکنندهی ارده به طور معنیداری پائینتر (8/9±144 در برابر 4/11±175 میلیگرم در صد میلیلیتر) (05/0P
کلید واژگان
اردهکنجد
سندرم متابولیک
تریگلیسرید
گلوکز
کلسترول ـ HDL
تغذيه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-12-011392-09-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیمرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مرکز تحقیقات چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
گروه تغذیه و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
شاپا
1683-48441683-5476




