نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرضایی, جهانگیرfa_IR
dc.contributor.authorکدیوریان, هوشنگfa_IR
dc.contributor.authorعبدی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, منصورfa_IR
dc.contributor.authorکریم‌پور, حسن علیfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T13:38:37Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T13:38:37Z
dc.date.available1399-08-23T13:38:37Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T13:38:37Z
dc.date.issued2018-02-01en_US
dc.date.issued1396-11-12fa_IR
dc.identifier.citationرضایی, جهانگیر, کدیوریان, هوشنگ, عبدی, علیرضا, رضایی, منصور, کریم‌پور, حسن علی, رضایی, سعید. (1396). تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم باقیمانده مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه. نشریه پرستاری ایران, 30(110), 58-67. doi: 10.29252/ijn.30.110.58fa_IR
dc.identifier.issn2008-5923
dc.identifier.issn2008-5931
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.29252/ijn.30.110.58
dc.identifier.urihttp://ijn.iums.ac.ir/article-1-2590-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/612936
dc.description.abstractچکیده زمینه و هدف: تعداد زیادی از بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه سوء تغذیه را تجربه می‌کنند که باعث وخامت بیماری و پیش‌آگهی نامطلوب آن می‌شود. حجم باقیمانده مواد غذایی در معده بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) نشان دهنده میزان تحمل غذایی این افراد است. با توجه به بحث انگیز بودن و کمبود اطلاعات در خصوص تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر این مسئله، پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه انجام گرفت. روش بررسی: در یک کار آزمایی بالینی در سال 1393، 90 بیمار دارای تغذیه روده‌ای در بخش‌های ICU بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمانشاه وارد مطالعه شدند. این بیماران بصورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند، و برای هر گروه گاواژ در سه وضعیت مختلف خوابیده به پشت، خوابیده به پهلوی راست و خوابیده به پهلوی چپ انجام شد. حجم باقیمانده معده قبل، دو و سه ساعت بعد از قرارگرفتن در سه وضعیت اندازه گیری شد. داده‌ها در یک چک لیست پژوهشگر- ساخته ثبت شدند و با استفاده از نرم افزارSPSS  نسخه 18و آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: در این بررسی کمترین میانگین حجم باقیمانده معده در هر سه گروه مورد مطالعه، در دو ساعت بعد از مداخله 13/18 سی سی و سه ساعت بعد از مداخله 06/2 سی سی مربوط به وضعیت خوابیده به پهلوی راست بود و بین این وضعیت و دو وضعیت خوابیده به پشت و خوابیده به پهلوی چپ تفاوت معنی‌دار آماری وجود داشت (05/0P<). نتیجه‌گیری کلی: در این مطالعه بهترین وضعیت به دنبال گاواژ، وضعیت خوابیده به پهلوی راست بود. بنابراین توصیه می‌شود در بخش‌های مراقبت ویژه بعد از گاواژ برای کاهش سوء تغذیه و بالا بردن تحمل مواد غذایی، بیمار در وضعیت خوابیده به پهلوی راست قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent645
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه پرستاری ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIran Journal of Nursingen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.29252/ijn.30.110.58
dc.subjectحجم باقی ماندهfa_IR
dc.subjectمراقبت ویژهfa_IR
dc.subjectتغذیه روده‌ایfa_IR
dc.titleتأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم باقیمانده مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentمربی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. (*نویسنده مسئول) شماره تماس: 09183359728 Email: hkadivarian@gmail.comfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، بیمارستان امام رضا (ع)، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکترای دامپزشکی، مرکز تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue110
dc.citation.spage58
dc.citation.epage67


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد