نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزهرا عابدینیfa_IR
dc.contributor.authorهدی احمری طهرانfa_IR
dc.contributor.authorمینا گائینیfa_IR
dc.contributor.authorاشرف خرمی رادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T13:32:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T13:32:26Z
dc.date.available1399-08-23T13:32:25Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T13:32:26Z
dc.date.issued2011-12-01en_US
dc.date.issued1390-09-10fa_IR
dc.identifier.citationزهرا عابدینی, هدی احمری طهران, مینا گائینی, اشرف خرمی راد. (1390). وضعیت تغذیه مادران باردار به تفکیک گروههای غذایی و عوامل مرتبط با آن. نشریه پرستاری ایران, 24(73), 36-46.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5923
dc.identifier.issn2008-5931
dc.identifier.urihttp://ijn.iums.ac.ir/article-1-1041-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/612492
dc.description.abstract  زمینه و هدف: تغذیه مادران در طول بارداری عامل کلیدی در تضمین سلامت مادر و کودک است. دریافت انواع مواد غذایی به میزان مناسب جهت تامین نیازهای مادر و جنین ضروری است. هدف از این پژوهش تعیین وضعیت تغذیه مادران باردار به تفکیک گروه‌های غذایی و عوامل مرتبط با آن بود.   روش بررسی : مطالعه حاضر از نوع توصیفی بود و به روش مقطعی انجام شد. گروه هدف 1036 مادر باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر قم بود که به روش سهمیه‌ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بسامد خوراک 24 ساعته بود. کفایت دریافت گروههای غذایی با استفاده از شاخص [100 ´ (تعداد واحد مصرف شده تقسیم بر تعداد واحد توصیه شده)] محاسبه شد. مقادیر کمتر از 80، 100-80 و بالای 100 به ترتیب کمتر، برابر و بیشتر از نیاز روزانه در نظر گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 با روشهای آمار توصیفی و آزمون مربع کای صورت گرفت.   یافته‌ها : در (3/65 درصد) مادران باردار مصرف نان و غلات، در(7/45 درصد) دریافت گوشت و حبوبات، تخم مرغ، مغزها، در(5/68 درصد ) مصرف شیر و لبنیات و در(4/57 درصد) آنان مصرف مواد متفرقه کمتر از میزان سفارش شده بود.استفاده از میوه ها و سبزیجات در 8/65 درصد مادران بالاتر از میزان مورد نیاز روزانه بود. مصرف میوه و سبزیجات در سه ماه دوم بارداری (01/0= p ) بالاتر بود. بین دریافت گوشت و حبوبات، شیر و لبنیات و میوه ها و سبزیجات با شغل و سطح تحصیلات رابطه معنی دار وجود داشت(05/0 > p ). نتیجه گیری کلی : آموزش و حمایت مادران باردار برای دریافت کافی مواد غذایی خصوصاً در گروههای شاغل و خانواده های کم درآمد ضروری است.fa_IR
dc.format.extent239
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه پرستاری ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIran Journal of Nursingen_US
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectبارداریfa_IR
dc.subjectهرم غذاییfa_IR
dc.subjectگروه غذاییfa_IR
dc.subjectپرستاریfa_IR
dc.titleوضعیت تغذیه مادران باردار به تفکیک گروههای غذایی و عوامل مرتبط با آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمربی گروه پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران(*مولف مسئول) شماره تماس: 7704233-0251fa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue73
dc.citation.spage36
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد