نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorایمانی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorصالحی, شهریارfa_IR
dc.contributor.authorحبیبیان, رویاfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, بهمنfa_IR
dc.contributor.authorحاتمی پور, خدیجهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T13:31:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T13:31:38Z
dc.date.available1399-08-23T13:31:38Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T13:31:38Z
dc.date.issued2009-02-01en_US
dc.date.issued1387-11-13fa_IR
dc.identifier.citationایمانی, رضا, صالحی, شهریار, حبیبیان, رویا, صادقی, بهمن, حاتمی پور, خدیجه. (1387). مقایسه دمای اندازه گیری شده بدن به وسیله ترمومتر جیوه ای و دیجیتالی. نشریه پرستاری ایران, 21(56), 9-16.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5923
dc.identifier.issn2008-5931
dc.identifier.urihttp://ijn.iums.ac.ir/article-1-578-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/612433
dc.description.abstract   زمینه و هدف: جیوه یکی از سموم خطرناک برای سلامت انسان است و ترمومترهای جیوه ای، به دلیل استفاده گسترده عمده ترین منبع آلوده کننده جیوه ای در محیط زیست هستند. از طرفی ترمومتر جیوه ای نسبت به سایر ترمومترها پرهزینه تر است، بنابراین استفاده از وسایل کنترل دمای کم خطر ترکه از نظر هزینه نیز مقرون به صرفه باشد عاقلانه به نظر می رسد. لذا هدف از این مطالعه مقایسه دمای اندازه گیری شده بدن به وسیله ترمومتر دیجیتالی Omron و ترمومتر جیوه ای بوده است.   روش بررسی: مطالعه حاضر توصیفی – تحلیلی بوده است که در آن 542 بیمار بستری در بخش های مختلف بیمارستان هاجر (س) شهرکرد با نمونه گیری به روش آسان انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ثبت اطلاعات دموگرافیک و برگه ثبت درجه حرارت بدن بود. در این مطالعه دمای بدن بوسیله دو نوع ترمومتر دیجیتال Omron و جیوه ای به روش زیر بغل توسط دو کارشناس ثابت پرستاری اندازه گیری و ثبت و یافته های دو نوبت اندازه گیری با هم مقایسه شدند.   یافته ها: میانگین دمای بدن اندازا گیری شده توسط ترمومتر جیوه ای 84 /0 ± 48/36 و ترمومتر دیجیتالی 87/0 ± 51/36 بوده و آزمون تی مستقل با (05/0 P> ) بیانگر عدم تفاوت معنی دار آماری بین میانگین درجه حرارت اندازه‌گیری شده بدن توسط دو نوع ترمومتر بوده است. اما ترمومتر دیجیتالی در مقایسه با ترمومتر جیوه ای (در تشخیص تب) دارای حساسیت 4/85 درصد و ویژگی 7/95 درصد، ارزش اخباری مثبت 1/81درصد و ارزش اخباری منفی 8/96درصد بوده است.   نتیجه گیری: با توجه به حساسیت کم تر ترمومتر دیجیتالی به نسبت ترمومتر جیوه ای در اندازه گیری تب به نظر می‌رسد که استفــــاده از ترمومترهای جیوه ای هنوز روش انتخابی در کنترل درجه حرارت بدن بوده و توصیه به استفاده از ترمومتر دیجیتالی نیاز به بررسی های بیشتری دارد. fa_IR
dc.format.extent121
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه پرستاری ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIran Journal of Nursingen_US
dc.subjectکنترل درجه حرارتfa_IR
dc.subjectترمومتر جیوه ایfa_IR
dc.subjectترمومتر دیجیتالیfa_IR
dc.subjectپرستاریfa_IR
dc.titleمقایسه دمای اندازه گیری شده بدن به وسیله ترمومتر جیوه ای و دیجیتالیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue56
dc.citation.spage9
dc.citation.epage16


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد