| dc.contributor.author | سوری, ابوذر | fa_IR |
| dc.contributor.author | جنیدی جعفری, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | بیاتی, آیدا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:50:21Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:50:22Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:50:21Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:50:22Z | |
| dc.date.issued | 2016-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-07-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سوری, ابوذر, جنیدی جعفری, احمد, بیاتی, آیدا. (1395). ارزیابی مدیریت مواد زائد جامد صنعتی 10 واحد بزرگ صنایع غذایی شهر تهران در سال 1393. سلامت كار ايران, 13(4), 95-102. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-5133 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7493 | |
| dc.identifier.uri | http://ioh.iums.ac.ir/article-1-1526-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/604746 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: مدیریت نامناسب پسماندهای صنعتی در سال های اخیر مخاطرات زیادی را ایجاد کرده است. در نتیجه آن، بهداشت، ایمنی و محیط زیست انسان ها را در معرض خطر قرار داده است. هدف از این مطالعه، بررسی مدیریت پسماندهای صنعتی 10 واحد بزرگ از صنایع غذایی شهر تهران در سال 1393 می باشد.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی است که براساس بازدیدهای میدانی، تکمیل پرسشنامه، تهیه بانک اطلاعاتی و آنالیز نتایج انجام گردید. در نهایت واحدهای منتخب براساس شاخص ISWMI رتبه بندی شدند. پرسشنامه شامل 47 سؤال در خصوص عناصر مؤظف مدیریت جامع مواد زائد جامد صنعتی، در قالب 10 حیطه مجزا بود. 10 واحد بزرگ از صنایع غذایی شهر تهران به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردید.
یافته ها: مقدار شاخص ISWMI (بر مبنای 100) در واحدهای صنعتی منتخب عبارت است از: شرکت J با مقدار 96 در رده خیلی خوب و شرکت A با مقدار 49 در رده ضعیف قرار گرفت. دو شرکت H و I نیز با 85 امتیاز در طبقه خیلی خوب جدول ارزیابی شدند. سه شرکت E، F، G به ترتیب با 72، 77 و 80 امتیاز در طبقه خوب و سه شرکت B، C، D به ترتیب با 57، 63 و 64 امتیاز در طبقه متوسط قرار گرفتند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، وضعیت مدیریت پسماند صنعتی در بیشتر واحدهای منتخب متوسط به بالا می باشد. با این حال به نظر می رسد عواملی از قبیل عدم تعهد و باور مدیریت ارشد نسبت به اجرای سیستم مدیریت پسماند، عدم الزام صنایع به استخدام کارشناس محیط زیست یا بهداشت محیط و نیز فقدان برنامه ای جامع در سطح ملی برای مدیریت پسماند از مؤثرترین عوامل در تعیین مقادیر ISWMI صنایع می باشند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 485 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | سلامت كار ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iran Occupational Health Journal | en_US |
| dc.subject | مدیریت پسماند | fa_IR |
| dc.subject | مواد زائد صنعتی | fa_IR |
| dc.subject | صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.subject | صنایع تهران | fa_IR |
| dc.subject | فاضلاب | fa_IR |
| dc.subject | زباله | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی مدیریت مواد زائد جامد صنعتی 10 واحد بزرگ صنایع غذایی شهر تهران در سال 1393 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | وزارت بهدشت، درمان و آموزش پزشکی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، مرکز تحقیقات تکنولوژی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشککی - ایران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 95 | |
| dc.citation.epage | 102 | |