| dc.contributor.author | مقدس, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | یوسفی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | باقری, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدی, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهدیان عارفی, فهیمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | بیک محمدی, اعظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | امامیان, محمد حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:18:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:18:12Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:18:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:18:12Z | |
| dc.date.issued | 2015-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مقدس, فاطمه, یوسفی, فاطمه, باقری, فاطمه, محمدی, مریم, مهدیان عارفی, فهیمه, بیک محمدی, اعظم, امامیان, محمد حسن. (1394). تأثیر نوع و مقدار مایعات مصرفی بر سنگهای کلیه: مطالعه مورد-شاهدی. مجله اپیدمیولوژی ایران, 11(2), 54-60. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-7489 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7507 | |
| dc.identifier.uri | http://irje.tums.ac.ir/article-1-5391-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601539 | |
| dc.description.abstract | مقدمه و اهداف: مطالعههای محدودی در زمینه اپیدمیولوژی سنگهای ادراری در ایران انجام شده است. با این وجود الگوی مصرف مایعات در افراد سالم و افراد دارای سنگهای ادراری روشن نیست، این مطالعه سعی دارد رابطهی بین مقدار مصرف انواع مایعات با سنگهای ادراری را نیز بررسی نماید.
روش کار: در این مطالعه مورد- شاهدی، موردها بیماران مبتلا به سنگ ادراری بودند. شاهدها از بیماران بستری در سایر بخشهای بیمارستان (به غیر از بخشهای مراقبتهای ویژه و دیالیز) انتخاب شدند. مشخصات دموگرافیک، قد، وزن و مقدار مصرف انواع مایعات از دو گروه پرسیده شد. رابطه بین متغیرها با استفاده از رگرسیون لجستیک ساده و چندگانه بررسی شد.
نتایج: تعداد60 بیمار مبتلا به سنگ ادراری (گروه مورد) و 67 بیمار مبتلا به سایر بیماریها (گروه شاهد) بررسی شدند. میانگین سن افراد مورد بررسی 6/44 با انحراف معیار 7/1 سال بود. میانگین مصرف چای، آب میوه طبیعی، ماءالشعیر و میانگین کلی مایعات در گروه مورد بیشتر از شاهد بود. در گروهی که سابقهی سنگ ادراری نداشتند، فقط مصرف کلی مایعات (021/0p=) و آب میوه طبیعی (006/0p=) در گروه مورد بیشتر از شاهد بود. جنس مرد (2/3OR=)، افزایش نمایهی توده بدنی (2/1OR=)، سابقهی خانوادگی سنگ ادراری (5/3OR=) به عنوان عامل خطر برای ایجاد سنگ ادراری در مدل چندمتغیره معنیدار بودند؛ در حالی که مصرف شیر در این مدل به عنوان عامل محافظت کننده (995/0OR=) مطرح بود.
نتیجهگیری: مصرف شیر به عنوان یک عامل محافظت کننده و جنس مرد، سابقهی خانوادگی سنگهای ادراری و افزایش نمایهی توده بدنی عامل خطر سنگهای ادرای هستند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله اپیدمیولوژی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Epidemiology | en_US |
| dc.subject | سنگ کلیه | fa_IR |
| dc.subject | آب آشامیدنی | fa_IR |
| dc.subject | مصرف مایعات | fa_IR |
| dc.subject | ایران | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | تأثیر نوع و مقدار مایعات مصرفی بر سنگهای کلیه: مطالعه مورد-شاهدی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | fa_IR |
| dc.contributor.department | متخصص اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات علوم رفتاری و اجتماعی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 54 | |
| dc.citation.epage | 60 | |