نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبراتی, حجت الهfa_IR
dc.contributor.authorگل محمدی, علیfa_IR
dc.contributor.authorمومنی, عیسیfa_IR
dc.contributor.authorمرادی, قبادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:17:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:17:21Z
dc.date.available1399-08-23T10:17:21Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:17:21Z
dc.date.issued2010-12-01en_US
dc.date.issued1389-09-10fa_IR
dc.identifier.citationبراتی, حجت اله, گل محمدی, علی, مومنی, عیسی, مرادی, قباد. (1389). بررسی یک اپیدمی وبا در شهرستان کرج در سال 1387. مجله اپیدمیولوژی ایران, 6(3), 28-34.fa_IR
dc.identifier.issn1735-7489
dc.identifier.issn2228-7507
dc.identifier.urihttp://irje.tums.ac.ir/article-1-75-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601421
dc.description.abstractمقدمه و اهداف: وبا همواره به عنوان تهدیدی برای سلامت عمومی کشورهای فقیر و در حال توسعه سراسر دنیا محسوب می‌شود. هرساله اپیدمی‌هائی از وبا دردنیا رخ می‌دهد و در ایران نیز طغیان‌هائی ازاین بیماری در طی سال‌های گذشته درنقاط مختلف کشور گزارش شده است. هدف این پژوهش بررسی اپیدمی و ارتباط بروز بیماری با عوامل خطرساز آن به منظور شناسائی عوامل خطرآن و البته با هدف کاربردی کنترل اپیدمی درهمان زمان بوده است. روش کار: این مطالعه، یک مطالعه مورد- شاهدی (case control) به منظوربررسی اپیدمی (outbreak investigation) می‌باشد. 54 مورد بیمار مبتلا به وبای تشخیص داده شده بر اساس نتایج آزمایشگاهی با 106 شاهد از همسایه‌های بیماران که از نظر گروه سنی وجنسی همسان شده بودند مورد مطالعه قرارگرفتند. نتایج: در طی بروز اپیدمی وبای کرج درسال 1387در مجموع 54 مورد کشت مدفوع از نظر ویبریو کلرا، سروتایپ اینابا، مثبت اعلام گردید. بر اساس نتایج این مطالعه نسبت شانس برای عوامل خطر مصرف سبزیجات و میوه‌جات 35/3 و مصرف یخ کارخانه‌ای 43/4 بدست آمدنتیجه‌گیری: مصرف میوه و سبزیجات و مصرف یخ کارخانه‌ای دو عامل خطر بروز وبا درطی این طغیان بودند. در همان زمان از سبزیجات مصرفی درزمان اپیدمی در سطح شهرستان نیز نمونه برداری بعمل آمد که بعضی ازنمونه سبزیجات از نظر ناگ (NAG) مثبت بودند. در اپیدمی‌های وبا در ایران باید کنترل سبزیجات وروش آبیاری آن‌ها و آب مصرفی کارخانه‌های یخ‌سازی مورد توجه جدی قرار گیرد. با توجه به نقش این عوامل درچند اپیدمی وبا وبیماری‌های روده‌ای دیگردرکشور درسال‌های گذشته، به منظورپیشگیری ازطغیان‌های در آینده، باید برنامه‌هائی برای بهداشتی کردن این موارددرکشوربه عمل آید.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله اپیدمیولوژی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Epidemiologyen_US
dc.subjectاپیدمیfa_IR
dc.subjectوباfa_IR
dc.subjectکرجfa_IR
dc.subjectبررسی اپیدمیfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی یک اپیدمی وبا در شهرستان کرج در سال 1387fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue3
dc.citation.spage28
dc.citation.epage34


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد