نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصبور, حدیثfa_IR
dc.contributor.authorنوروزی جاویدان, عباسfa_IR
dc.contributor.authorوفا, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorشید فر, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorنظری, مریمfa_IR
dc.contributor.authorاطهاری نیک عزم, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی, عباسfa_IR
dc.contributor.authorامامی رضوی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorصابری, هوشنگfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:16:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:16:49Z
dc.date.available1399-08-23T10:16:49Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:16:49Z
dc.date.issued2011-06-01en_US
dc.date.issued1390-03-11fa_IR
dc.identifier.citationصبور, حدیث, نوروزی جاویدان, عباس, وفا, محمد رضا, شید فر, فرزاد, نظری, مریم, اطهاری نیک عزم, سمیه, رحیمی, عباس, امامی رضوی, حسن, صابری, هوشنگ. (1390). بررسی دریافت غذایی مبتلایان به ضایعه نخاعی بر اساس جنس، متغیرهای وابسته به ضایعه و چاقی در مرکز تحقیقات ترمیم ضایعات مغزی و نخاعی تهران. مجله اپیدمیولوژی ایران, 7(1), 51-59.fa_IR
dc.identifier.issn1735-7489
dc.identifier.issn2228-7507
dc.identifier.urihttp://irje.tums.ac.ir/article-1-61-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601347
dc.description.abstractمقـدمه و اهداف: علیرغم افزایش خطر چاقی و بیماری‌های قلبی در افراد با ضایعه نخاعی، ارزیابی کامل از دریافت غذایی که اثرات متغیرهای وابسته به ضایعه را در این بیماران بررسی کند تاکنون صورت نگرفته است. هدف از این مطالعه، ارزیابی دریافت غذایی بیماران با ضایعه نخاعی بر اساس جنس، متغیرهای وابسته به ضایعه و چاقی است. روش کـار: در این مطالعه مقطعی، 162 بیمار با ضایعه نخاعی و میانگین سنی 69/0±17/34 سال شرکت نمودند. دریافت غذایی بیماران توسط پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی بررسی شد. تفاوت دریافت رژیمی و متغیرهای آنتروپومتریک بر اساس ویژگی‌های ضایعه با آزمون t مستقل ارزیابی شد. نتایج: مردان در مقایسه با زنان دریافت کالری و کربوهیدرات بیشتری داشتند (001/0>P). افراد با ضایعه غیر کامل MUFA بیشتر مصرف می‌کردند (03/0=P). بیماران مسن‌تر دریافت انرژی تام، چربی اشباع، MUFA،کلسترول (01/0>P) و (05/0>P) کمتری داشتند. بیماران با مدت ابتلا بیشتر، انرژی تام، کربوهیدرات (01/0>P)، چربی تام و MUFA (05/0>P) کمتری مصرف می‌کردند. بر اساس تقسیم‌بندی جدید، 5/60% بیماران این مطالعه مبتلا به اضافه وزن و یا چاقی بودند. 1/33% از مردان و 4/48% از زنان دارای چاقی مرکزی بودند. بیماران پاراپلژیک BMI بیشتری از بیماران تتراپلژیک داشتند (009/0=P). نتیـجه‌گیری: تعادل دریافت درشت مغذی‌ها به سمت مصرف بیشتر چربی اشباع و دریافت کمتر کربوهیدرات پیچیده و پروتئین تغییر یافته است. در بیماران مسن‌تر و با ضایعه طولانی مدت تمایل به داشتن رژیم سالم بیشتر است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله اپیدمیولوژی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Epidemiologyen_US
dc.subjectضایعه نخاعیfa_IR
dc.subjectدریافت غذاییfa_IR
dc.subjectمتغیرهای آنتروپومتریکfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبررسی دریافت غذایی مبتلایان به ضایعه نخاعی بر اساس جنس، متغیرهای وابسته به ضایعه و چاقی در مرکز تحقیقات ترمیم ضایعات مغزی و نخاعی تهرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue1
dc.citation.spage51
dc.citation.epage59


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد