نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفریور, فرشادfa_IR
dc.contributor.authorحشمت, رامینfa_IR
dc.contributor.authorعظمتی, بهارfa_IR
dc.contributor.authorعباس زاده اهرنجانی, شبنمfa_IR
dc.contributor.authorکشتکار, عباسعلیfa_IR
dc.contributor.authorشیخ‌الاسلام, ربابهfa_IR
dc.contributor.authorندیم, ابوالحسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:16:05Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:16:05Z
dc.date.available1399-08-23T10:16:05Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:16:05Z
dc.date.issued2009-09-01en_US
dc.date.issued1388-06-10fa_IR
dc.identifier.citationفریور, فرشاد, حشمت, رامین, عظمتی, بهار, عباس زاده اهرنجانی, شبنم, کشتکار, عباسعلی, شیخ‌الاسلام, ربابه, ندیم, ابوالحسن. (1388). آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری در خصوص اصول کاربردی تغذیه. مجله اپیدمیولوژی ایران, 5(2), 11-18.fa_IR
dc.identifier.issn1735-7489
dc.identifier.issn2228-7507
dc.identifier.urihttp://irje.tums.ac.ir/article-1-112-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601245
dc.description.abstractمقدمه و اهداف: یکی از مهم‌ترین علل معضلات تغذیه‌ای در جهان، عدم آگاهی تغذیه‌ای و در نتیجه عملکرد نامناسب در این مقوله است که باعث مشکلاتی از قبیل سوء تغذیه و ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مختلف می‌شود. مطالعه جاری به ‌منظور ارزیابی وضعیت آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری درباره اصول کاربردی تغذیه در سال 1383 در استان‌های گلستان، سیستان و بلوچستان و بوشهرطراحی و اجرا شد. روش‌کار: این مطالعه به صورت مقطعی به بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری در زمینه اصول کلی تغذیه در استان‌های منتخب می‌پردازد. روش نمونه‌گیری به صورت خوشه‌ای یک ‌مرحله‌ای با اندازه خوشه‌های مساوی بود. داده‌های مورد نیاز از طریق پرسشنامه‌ ساختاریافته و با انجام مصاحبه با افراد واجد شرایط پاسخگویی در خانوارها جمع‌آوری شد. نتایج: در این مطالعه، درمجموع تعداد 1154 نفر در مناطق مورد نظر، تحت بررسی قرارگرفتند. حدود 70-50% از پاسخ‌دهندگان، از 4 گروه اصلی غذایی مطلع بودند و 50-40 % از افراد نسبت به نقش آن‌ها دربدن انسان آگاهی داشتند. در اکثر موارد نگرش خانوارها در زمینه تغذیه مطلوب بود. فراوانی مصرف گوشت قرمز در افراد مورد بررسی به ندرت، گوشت ماهی در سطح متوسط، حبوبات در سطح بالا، میوه و سبزی، شیر، ماست و پنیر در سطح قابل قبول و مصرف چیپس و پفک، قند و شکر و نوشابه‌های گازدار در سطح بالایی قرار داشتند. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه می‌تواند دفتر بهبود تغذیه را در بهبود طراحی و اجرای موثر برنامه‌های مداخله‌ای برای پیشبرد سلامت تغذیه‌ای اقشار جامعه یاری کند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله اپیدمیولوژی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Epidemiologyen_US
dc.subjectآگاهیfa_IR
dc.subjectنگرشfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectخانوار شهریfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleآگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری در خصوص اصول کاربردی تغذیهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue2
dc.citation.spage11
dc.citation.epage18


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد