بررسی شیوع ناهنجاریهای دندانی-صورتی و نیاز به درمانهای ارتودنسی در جمعیت دانشآموزی سال اول راهنمایی شهرستان کرج
(ندگان)پدیدآور
کوچمشگی, لادنحسین زاده نیک, طاهرهخرازی فرد, محمدجواد
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه واهداف: ناهنجاریهای دندانی-صورتی بیماری نیستند اما در مجموع میتوانند در کیفیت زندگی فرد تأثیر داشته باشند. این مطالعه به منظور تعیین میزان فراوانی آنومالیهای دندانی، فضا یا اکلوژن و در مجموع تعیین نیاز جامعه به درجات مختلف درمانهای ارتودنسی انجام شد.
روش کار: در این پژوهش مقطعی و توصیفی 600 دانشآموز (286 دختر و 314 پسر) با میانگین سنی 97/11 ساله از مدارس راهنمایی شهرستان کرج در سال تحصیلی 85-84 به طور تصادفی انتخاب شدند و از نظر ناهنجاریهای دندانی-صورتی مورد معاینه قرار گرفتند. اطلاعات در خصوص دندانهای کشیده شده، شلوغی دندانی (Crowding)، وجود فضا (Spacing)، دیاستم، بیشترین بینظمی
دندانهای قدامی فک بالا و پائین، اورجت و اورجت منفی، مقدار باز بودن بین دندانهای قدامی بالا و پائین و رابطه قدامی-خلفی مولرها از طریق پرسشنامه جمعآوری شد.
نتایج: نود و نه درصد از افراد دندانهای قدامی بالا و 3/98 % دندانهای قدامی پایین خود را از دست نداده بودند. 2/41% بدون وجود شلوغی بودند، 7/57% بدون وجود فضا بین دندانها بودند. میانگین وجود دیاستم بین افراد 36/0 میلیمتر بود. میانگین بیشترین بینظمی در دندانهای قدامی فک بالا 08/1 میلیمتر و در فک پائین 78/0 میلیمتر بود. میانگین اورجت 98/1 و میانگین اورجت منفی 03/0 میلیمتر بود. میانگین باز بودن بین لبه دندانهای بالا و پایین 28/0 میلیمتر بود و در 5/58% افراد رابطه مولرها نرمال بود. در مجموع میانگین شاخص زیبایی دندان 12/24 و با کمترین مقدار 13 و بیشترین مقدار 63 بوده است .
نتیجه گیری: بر اساس نتایج فوق ناهنجاریهای دندانی-صورتی در بیش از یک سوم (6/33%) از جمعیت مورد مطالعه نیاز به درجات مختلف درمانهای ارتودنسی دارند.
کلید واژگان
شلوغی دندانیوجود فضا
دیاستم
بینظمی در دندانهای قدامی
اورجت
قدامی
خلفی دندانهای مولر
شاخص زیبایی دندان
عمومى
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2008-02-011386-11-12
ناشر
انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایرانشاپا
1735-74892228-7507



