نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorترابی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorنعمت اللهی, شهرزادfa_IR
dc.contributor.authorاحمد نژاد, الهامfa_IR
dc.contributor.authorهلاکویی نائینی, کورشfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:15:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:15:54Z
dc.date.available1399-08-23T10:15:54Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:15:54Z
dc.date.issued2018-09-01en_US
dc.date.issued1397-06-10fa_IR
dc.identifier.citationترابی, زهرا, نعمت اللهی, شهرزاد, احمد نژاد, الهام, هلاکویی نائینی, کورش. (1397). عوامل مؤثر بر همه‌گیری شیگلا فلکسنری در شهر اصفهان در سال 1394: مطالعه مورد- شاهدی. مجله اپیدمیولوژی ایران, 14(2), 177-186.fa_IR
dc.identifier.issn1735-7489
dc.identifier.issn2228-7507
dc.identifier.urihttp://irje.tums.ac.ir/article-1-6040-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601223
dc.description.abstractمقدمه و اهداف: همه‌گیری‌های اسهالی همه ساله در سراسر جهان به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتند. هدف از این مطالعه شناسایی عوامل مؤثر در ایجاد و گسترش همه‌گیری بیماری اسهالی با عامل سبب‌شناختی شیگلا فلکسنری در شهر اصفهان در بهار سال 1394 است. روش کار: متعاقب دریافت نخستین گزارش‌ها، مطالعه مورد- شاهدی برای 360 بیمار مبتلا به اسهال و 360 شاهد هم‌سان از نظر سن، جنس و محل سکونت طراحی و اطلاعات به‌وسیله پرسشنامه محقق ساخته جمع‌آوری و از روش رگرسیون لجستیک شرطی برای تحلیل داده‌ها و نسبت‌های شانس تطبیق داده شده در سطح اطمینان 95 درصد استفاده شد. یافته‌ها: مصرف سبزیجات خام آلوده (نسبت شانس =50/4، فاصله اطمینان 95 درصد =01/7-88/2) به عنوان منبع همه‌گیری و تماس با بیمار مشابه (نسبت شانس =19/7، فاصله اطمینان 95 درصد =12/12-26/4)، وجود بیمار در خانواده (نسبت شانس =2/33،فاصله اطمینان 95 درصد =82/80-64/13)، مصرف غذا در مراسم خاص (نسبت شانس =67/1، فاصله اطمینان 95 درصد = 62/2-06/1)، شغل کارمند (نسبت شانس =08/3، فاصله اطمینان 95 درصد=78/5-64/1) و بی‌سوادی (نسبت شانس =91/2، فاصله اطمینان  95 درصد =67/7-10/1) از عوامل مؤثر در گسترش آن بودند. نتیجه‌گیری: مصرف سبزیجات آلوده به شیگلا فلکسنری به دلیل آبیاری زمین‌های کشاورزی با پساب فاضلاب غیر استاندارد علت همه‌گیری شناسایی شد. لزوم رعایت استانداردها در تولید محصولات کشاورزی و تدوین برنامه جامع برای بهبود وضعیت مدیریت تصفیه فاضلاب در سیاست‌های زیست محیطی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط در پیش‌گیری از همه‌گیری بیماری‌های اسهالی دارای اهمیت است.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله اپیدمیولوژی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Epidemiologyen_US
dc.subjectهمه‌گیریfa_IR
dc.subjectاسهال خونیfa_IR
dc.subjectشیگلا فلکسنریfa_IR
dc.subjectمورد- شاهدیfa_IR
dc.subjectاصفهانfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleعوامل مؤثر بر همه‌گیری شیگلا فلکسنری در شهر اصفهان در سال 1394: مطالعه مورد- شاهدیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دوره MPH، گروه اپیدمیولوژی وآمارزیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری تخصصی اپیدمیولوژی، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری تخصصی، گروه سلامت در بلایا ، مؤسسه ملی تحقیقات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume14
dc.citation.issue2
dc.citation.spage177
dc.citation.epage186


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد