بررسی میزان درخواست خون و فرآوردههای خونی و مصرف آنها در بیمارستانهای شهرستان قم در سال 1388
(ندگان)پدیدآور
اخوان سپهی, محسنحجازی, شمس الدینکوهپایی, علیاسحاق حسینی, کمالبلباسی, علی
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه
و اهداف: تزریق خون نجات بخش است ولی
امروزه درخواست بدون اندیکاسیون خون رواج یافته است. این مطالعه به منظور بررسی
میزان درخواست خون و فرآوردههای خونی و مصرف آنها در بیمارستانهای شهرستان قم
طراحی شده تا یک طرح مشترک برای مصرف بهینه آن به دست آید.روش کار: این مطالعه توصیفی آینده نگر است و شامل4370 نوع از فراوردههای درخواست شده در
بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی قم از بانک خون طی سال 1388 است. دادهها بوسیله
آزمونهای k2 ؛T مورد تحلیل قرارگرفتند و سطح آماری آن در نرم افزارspss16
05/0>p شد. نسبت c/t تعداد واحدهای crossmach شده تقسیم بر تعداد واحدهای تزریق
شده است، محاسبه
شد. نتایج: دراین مطالعه،4370 نوع فراورده خونی درخواست شده مورد ارزیابی قرار گرفت؛ متوسط سن
بیماران 5/27 سال (1/57% مرد و 9/42% زن) بودند. از 4370 درخواست خون صورت گرفته
،42/16% (196/1 : c/t
(برای
بیمارستانهای تحت بررسی تزریق نشده بود، از مجموع 13بخش در نظر گرفته شده، بخشهایی
که بیشترین درخواستهای خون را داشتند، به ترتیب عبارتند از : جراحی اورژانس و تروما(3/23%)، هماتولوژی و انکولوژی (14%)، زنان وزایمان (3/11%)، بخش
کودکان (6/8%)، داخلی و نفرولوژی (8%)، بخش عفونی (9/6%)، بخش سوختگی (9/5%)،
جراحی عمومی(4/4%)، بخش ارتوپدی (2/3%)، Icu (3/2%). PCell بیشترین فراورده درخواست شده با
میزان7/78% است، اگرچه 44% از این میزان تزریق نمیشود. نتیجهگیری: مطابق این یافتهها، میزان فرآوردههای درخواستی خون بالا است. بنابراین راهبرد
منطقهای وکشوری مشخص برای درخواست خون نیاز است تا این میزان را کاهش دهد.
Normal
0
کلید واژگان
خونتزریق خون
بیمارستان
عمومى
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-07-011391-04-11
ناشر
انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایرانسازمان پدید آورنده
داتشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قمدانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم
پزشک عمومی، سازمان انتقال خون استان قم
شاپا
1735-74892228-7507



