نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقربانی, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorیونسیان, مسعودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:15:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:15:44Z
dc.date.available1399-08-23T10:15:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:15:44Z
dc.date.issued2012-07-01en_US
dc.date.issued1391-04-11fa_IR
dc.identifier.citationقربانی, مصطفی, یونسیان, مسعود. (1391). برآورد خطر قابل انتساب آنتراکوزیس به علت مواجهه با دود هنگام پخت نان در تنورهای خانگی. مجله اپیدمیولوژی ایران, 8(1), 31-36.fa_IR
dc.identifier.issn1735-7489
dc.identifier.issn2228-7507
dc.identifier.urihttp://irje.tums.ac.ir/article-1-17-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601200
dc.description.abstractمقدمه و اهداف: اگرچه مطالعات پراکنده‌ (عمدتا به صورت گزارش موردی) انجام شده در ایران گویای ارتباط احتمالی مواجهه با دود در هنگام پخت نان در تنورهای خانگی و آنتراکوزیس می‌باشند ولی خطر قابل انتساب برآورد شده این ارتباط احتمالی نامشخص می‌باشد لذا این مطالعه با هدف برآورد خطر قابل انتساب این ارتباط احتمالی صورت پذیرفت. روش کار: در این مطالعه مورد شاهدی که در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران صورت پذیرفت، 83 بیمار مبتلا به آنتراکوزیس با 72 کنترل همسن از بخش جراحی مقایسه گردیدند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه پرسشنامه "جامعه توراسیک آمریکا" (American Thoracic Society questionnaire) است. متغیر مواجهه با دود به دو صورت متغیر دوحالتی و متغیرکمی (سال‌های مواجهه) در نظر گرفته شد و کسر قابل انتساب جمعیت دراثر مواجهه با دود برآورد شد. نتایج: در مدل تک متغیره مشاهده گردید که مواجهه با دود (متغیر دوحالتی)، مواجهه شغلی با گرد و غبار، سن و تحصیلات ارتباط معنی‌داری با آنتراکوزیس دارند. در مدل چند متغیره تنها مواجهه با دود (55/7- 49/1 95%CI: ،35/3 OR:) با آنتراکوزیس ارتباط معنی‌دار داشت. در مورد مواجهه با دود به عنوان متغیر کمی مشاهده گردید که ارتباط سال‌های مواجهه با دود با آنتراکوزیس معنی‌دار می‌باشد و در مدل چند متغیره نیز تنها سال‌های مواجهه ارتباط معنی‌داری با آنتراکوزیس داشت (09/1-01/1 :95%CI، 05/1OR: ). کسر قابل انتساب جمعیت در اثر مواجهه با دود تقریبا برابر با 48% بدست آمد. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه فعلی نشان داد که تقریبا نیمی از موارد آنتراکوزیس منتسب به مواجهه با دود است. Normalfa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله اپیدمیولوژی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Epidemiologyen_US
dc.subjectآنتراکوزیسfa_IR
dc.subjectآلودگی هوای داخل منزلfa_IR
dc.subjectمواجهه با دودfa_IR
dc.subjectکسر قابل انتساب جمعیتfa_IR
dc.subjectعمومىfa_IR
dc.titleبرآورد خطر قابل انتساب آنتراکوزیس به علت مواجهه با دود هنگام پخت نان در تنورهای خانگیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue1
dc.citation.spage31
dc.citation.epage36


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد