| dc.contributor.author | امیری پارسا, طیبه | fa_IR |
| dc.contributor.author | خادم الشریعه, میترا | fa_IR |
| dc.contributor.author | حادمی نیا, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | آذر نیوه, مرضیه السادات | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:15:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:15:27Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:15:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:15:27Z | |
| dc.date.issued | 2014-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امیری پارسا, طیبه, خادم الشریعه, میترا, حادمی نیا, محمدرضا, آذر نیوه, مرضیه السادات. (1392). بررسی عوامل مرتبط با چاقی و اضافه وزن در زنان 50-30 ساله شهرستان سبزوار. مجله اپیدمیولوژی ایران, 9(4), 75-83. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-7489 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7507 | |
| dc.identifier.uri | http://irje.tums.ac.ir/article-1-5159-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/601160 | |
| dc.description.abstract | مقدمه و اهداف: چاقی با افزایش مقاومت به انسولین، پرفشاری خون، هیپرلیپیدمی و هیپرانسولینمی و بیماریهای قلبی- عروقی همراه است. هدف اصلی این مطالعه، بررسی برخی عوامل مرتبط با چاقی و اضافه وزن در بین زنان دارای اضافه وزن و چاق 50-30 ساله شهرستان سبزوار بود.
روش کار: در این تحقیق از فرم پرسشنامه 56 سؤالی و پرسشنامه فعالیت بدنی بک استفاده شد. وزن، قد، دور کمر، اضافه وزن
(kg/m2 25BMI≥ )، چاقی (kg/m230BMI≥ ) و چاقی شکمی (85/0 WHR≥) نیز ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل آماری متغیرها از آزمونهای MANOVA، آزمون تکمیلی توکی، همبستگی پیرسون و اسپیرمن، کروسکال والیس و مریع کای با سطح معنیداری
05/0 ≥P استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که 5/22 درصد زنان وزن نرمال، 4/42 درصد دچار اضافه وزن و 6/31 درصد هم چاق و تنها 5/3 درصد زنان لاغر بودند. نتیجه گیری: نتایج حاکی از شیوع 74 درصد اضافه وزن و چاقی در زنان سبزواری بود که لزوم استفاده از شیوههای آموزشی برای آشنایی مردم به ویژه زنان با مسائل کنترل وزن و پیشگیری از چاقی، را مورد تأکید قرار میدهد. یافتهها نشان داد که سن، تعداد فرزندان، تعداد بارداری، سن اولین قاعدگی، تعداد اعضای خانواده، کار با کامپیوتر و مصرف غذای پر چرب باعث افزایش خطر چاقی میشود. در همین راستا بهبود و اصلاح شیوه زندگی و توسعه فعالیت بدنی به عنوان کمهزینهترین و کمخطرترین روش پیشگیری از چاقی نیازمند توجه بیشتر میباشد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله اپیدمیولوژی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Epidemiology | en_US |
| dc.subject | چاقی | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت بدنی | fa_IR |
| dc.subject | مصرف غذا | fa_IR |
| dc.subject | زنان سبزواری | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی عوامل مرتبط با چاقی و اضافه وزن در زنان 50-30 ساله شهرستان سبزوار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزش، دانشگاه حکیم سبزواری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش، دانشگاه رازی کرمانشاه | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد فیزیولوژی ورزش دانشگاه حکیم سبزواری | fa_IR |
| dc.contributor.department | مربی گروه تربیت بدنی دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 75 | |
| dc.citation.epage | 83 | |