بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی خیار دریایی Holothuria parva در دو حالت خشک ( آبدهی شده) و تازه
(ندگان)پدیدآور
دیبا, گلریزجمیلی, شهلارمضانی فرد, احساننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
خیار دریایی یک منبع مهم از مواد با ارزش دارویی و تغذیهای است. در این پژوهش مقدار فنل، فلاونوئید ، فعالیت آنتیاکسیدان و تجزیه تقریبی خیار دریایی گونه Holothuria parva در دو حالت تازه و خشک(آبدهی شده) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور نمونهها از بندر لنگه در خلیج فارس جمعآوری شدهاست. نمونهها در آزمایشگاه به صورت انجمادی خشک شده و میزان رطوبت آنها اندازهگیریگردید سپس تجزیه تقریبی آن محاسبه گردید. میزان فنل به روش فولین سیوکالتو، میزان فلاونوئید به روش نورسنجی کلریدآلومینیوم و میزان فعالیت آنتیاکسیدان با استفاده از DPPH سنجیده شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان رطوبت در نمونه تازه برابر با 20/81%±، پروتئین ۰/۱۲%±، چربی ۳۴/۰%± ، خاکستر ۵۰/۵% ±و کربوهیدرات ۹۵/۰% ± بوده است. این مقادیر برای نمونه آبدهی به ترتیب برابر با: ۵۰/۹۲%±، ۷۶/۳%±، ۳۶/۰%±، 1%± و ۰۷/۲%± محاسبه شدهاست. میزان فعالیت آنتیاکسیدانی در نمونه تازه برابر 063/0 ± و در نمونه آبدهی 060/0± میلیگرم ویتامینC در گرم نمونه خشک و شاخص IC50در نمونه تازه 26/5± و در نمونه آبدهی 14/4 ±بود. میزان فنل کل در نمونه تازه برابر 22/0 ± و در نمونه آبدهی 19/0 ± میلیگرم اسید گالیک در گرم نمونه خشک بود. میزان فلاونوئید در نمونه تازه 86/3 ± و در نمونه آبدهی 02/5 ± میلیگرم کوئرستین در گرم نمونه خشک بود. در مورد تجزیه تقریبی فقط میزان پروتئین و خاکستر در حالت تازه نسبت به حالت آبدهی بیشتر و دارای اختلاف معناداری بود (05/0p
کلید واژگان
خیار دریایی گونه parva Holothuriaتجزیه تقریبی
رادیکال آزاد DPPH
فنل
فلاونوئید
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-01-011395-10-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامیدانشگاه آزاد اسلامی
دانشگاه آزاد اسلامی
شاپا
1026-13542322-5998




