اثرات اسانس رازیانه(Foeniculum vulgare) بر برخی فراسنجههای بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری در بچهماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)
(ندگان)پدیدآور
مهدوی, سالمهیگانه, سکینهفیروزبخش, فریدجانی خلیلی, خسرونوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق جهت بررسی سطوح مختلف اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare) جیره بر برخی فراسنجههای بیوشیمیایی و مقاومت به استرس شوری در بچهماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) انجام گرفت. برای این منظور بچهماهیان سفید با میانگین وزن ابتدایی 002/0±6/0 گرم بصورت تصادفی در 5 تیمار شامل 0 (شاهد)، 100، 200، 400 و 600 میلیگرم اسانس رازیانه بر کیلوگرم جیره ذخیرهسازی شدند و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی به میزان 12-7 درصد وزن بدن و 3 بار در روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره شاخصهای مربوط به فراسنجههای بیوشیمیایی سرم و مقاومت به استرس شوری ارزیابی شد. نتایج حاصل از آنالیز فراسنجههای بیوشیمیایی سرم نشان داد که بیشترین میزان پروتئین تام و گلبولین در تیمار 600 میلیگرم اسانس مشاهده شد. بیشترین میزان آلبومین و کلسترول بهترتیب در تیمارهای 100 و 400 میلیگرم اسانس بر کیلوگرم جیره و بیشترین مقدار تریگلیسیرید، گلوکز و کورتیزول در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0p
کلید واژگان
ماهی سفید (Rutilus kutum)اسانس رازیانه
فراسنجههای بیوشیمیایی
بقا
استرس شوری
تكثير و پرورش
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-01-011395-10-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
1- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری1- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
1- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
1- گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
1026-13542322-5998




