| dc.contributor.author | ضرغام, داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | شریف روحانی, مصطفی | fa_IR |
| dc.contributor.author | فلاحت ناصرآبادی, عیسی | fa_IR |
| dc.contributor.author | باشتی, طیبه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:01:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:01:33Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:01:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:01:33Z | |
| dc.date.issued | 2013-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-10-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ضرغام, داود, شریف روحانی, مصطفی, فلاحت ناصرآبادی, عیسی, باشتی, طیبه. (1391). بررسی اثر بیهوش کنندگی عصارههای آبی و الکلی تنباکو (Nicotiana tabacum) بر ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 21(4), 33-40. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110085 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110085 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-797-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599675 | |
| dc.description.abstract | هدف اصلی از بیهوشکردن ماهی قزلآلا کاهش تحرک و کم کردن استرس ناشی از دستکاری به منظور تکثیر مصنوعی و نیز تسهیل عملیاتی مانند نشانگذاری، زیست سنجی، رقم بندی، معاینه و نمونهبرداری میباشد. در تحقیق حاضر از عصارههای آبی و الکلی گیاه تنباکو (Nicotiana tabacum) برای بیهوش کودن ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncohrynchus mykiss) در 3 گروه وزنی بچه ماهی (کوچکتر از 80 گرم)، پرواری (حدود 200 گرم) و مولد (بزرگتر از 1500 گرم) مورد استفاده قرار گرفت که غلظت موثر تنباکو در عصاره آبی در تیمارهای 200 ، 400 ، 800 و 1600 میلیگرم در لیتر آب و غلظت مؤثر عصاره الکلی تنباکو در تیمارهای 7/0، 1 ، 7/1 و 5/3 میلی لیتر در یک لیتر آب مورد آزمایش قرار گرفت. به طور کلی می توان گفت عصاره تنباکو قزلآلا را در کمتر از 3 دقیقه بیهوش میکند و بازگشت از بیهوشی کمتر از 5 دقیقه طول میکشد. با توجه به مدت بیهوشی، زمان بازگشت از بیهوشی و آرامش ماهی در زمان بیهوشی، عصاره آبی در مقایسه با عصاره الکلی بیهوشی آرامتری را در ماهی قزل آلا اعمال میکند و غلظتهای 200 تا 800 میلیگرم در لیتر عصاره آبی عملکرد موفق تری را دارا بودند. همچنین با توجه به ارتباط معنی داری که بین غلظت و شدت بیهوشی ومدت زمان ریکاوری وجود دارد. میتوان از غلظتهای پایینتر عصاره تنباکو برای آرام کردن ماهی برای حمل و نقل استفاده کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 337 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110085 | |
| dc.subject | تنباکو | fa_IR |
| dc.subject | قزلآلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | بیهوش کننده | fa_IR |
| dc.subject | فيزيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر بیهوش کنندگی عصارههای آبی و الکلی تنباکو (Nicotiana tabacum) بر ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 33 | |
| dc.citation.epage | 40 | |