• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 21, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 21, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر سطوح مختلف آرد کنجاله کانولا بر شاخص‌های رشد و ترکیب بدن میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در شرایط پرورشی

    (ندگان)پدیدآور
    آذری, حسینقربانی واقعی, رضاجواهری بابلی, مهران
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    272.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این تحقیق به منظور تعیین اثرات افزایش سطوح مختلف آرد کنجاله کانولا بر شاخص‌های رشد و ترکیب بدن میگوی سفید غربی با میانگین (انحراف معیار)‌ وزن اولیه 5/0±5/2 گرم انجام گرفت. برای انجام تحقیق 4 تیمار و 3 تکرار در هر تیمار شامل: تیمار شاهد ( فاقد کنجاله کانولا و 30 درصد آرد ماهی) و 3 تیمار با سطوح 15، 30 و 45 درصد پروتئین گیاهی کانولا مورد استفاده قرار گرفت. میگوها بطور تصادفی به 12 تانک پلاستیکی 50 لیتری (25 میگو در هر تانک) معرفی شدند. میگوها 3 وعده در شبانه روز در ساعات 8، 14 و 20 به مدت 8 هفته، در آب با میانگین (انحراف معیار)‌ درجه حرارت 60/0±60/31 درجه سانتیگراد و شوری 8/0±41 گرم در لیتر تغذیه گردیدند. در ابتدای دوره پرورش بطور تصادفی تعداد 40 عدد از بچه میگو‌ها را انتخاب و همچنین در انتهای دوره پرورش از هر تکرار تعداد 10 عدد میگو صید و به منظور آنالیز لاشه به آزمایشگاه منتقل شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که جایگزینی تا 30 درصد کنجاله کانولا به جای آرد ماهی در جیره غذایی میگوی سفید غربی تأثیر منفی بر عملکرد رشد میگوهای تغذیه شده نداشت. تیمارهای 15 و 30 درصد کنجاله کانولا در شاخص‌های بهره برداری از پروتئین راندمان کمتری نسبت به تیمار شاهد داشته و بازماندگی در تیمار 1 کمتر از تیمار شاهد و تیمار 2 بیشتر از تیمار شاهد بوده که دارای اختلاف معنی‌دار آماری بودند. تیمار 15 و 45 درصد کنجاله کانولا در شاخص‌های ضریب تبدیل غذایی (FCR)، FE) و نرخ رشد ویژه (SGR) عملکرد ضعیف‌تری نسبت به تیمار شاهد داشته و دارای اختلاف معنی‌دار آماری بودند. از نظرترکیب بدن میگوها، شامل چربی، فیبر و خاکستر تیمار شاهد با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی دار آماری بودند. ولی در شاخص پروتئین و رطوبت اختلاف معنی‌دار آماری بین تیمار شاهد و سایر تیمارها مشاهده نگردید. بهترین راندمان ضریب تبدیل غذایی (FCR)FE) و بازماندگی در تیمار 30 درصد کنجاله کانولا مشاهده گردید. بالاترین ضریب بهره برداری از پروتئین در تیمار شاهد مشاهده و اختلاف معنی داری با سایر تیمارها داشتند. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از جیره حاوی 30 درصد کنجاله کانولا بدلیل صرفه اقتصادی، کاهش هزینه غذا و بازماندگی بهتر می تواند جایگزین آرد ماهی در ساخت جیره‌های غذایی میگوی سفید غربی باشد.، نرخ کارائی غذا (نرخ بازده پروتئین، نرخ کارآیی غذا (
    کلید واژگان
    میگوی سفید غربی
    شاخص‌های رشد
    ترکیب بدن
    کنجاله کانولا
    فيزيولوژي آبزيان

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2013-01-01
    1391-10-12
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110082
    http://isfj.ir/article-1-794-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599672

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب