نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاولیائی, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorموسوی‌نسب, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorقربانی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorصادقی ماهونک, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorمقصودلو, یحییfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:01:16Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:01:16Z
dc.date.available1399-08-23T10:01:16Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:01:16Z
dc.date.issued2015-04-01en_US
dc.date.issued1394-01-12fa_IR
dc.identifier.citationاولیائی, نجمه, موسوی‌نسب, مرضیه, قربانی, محمد, صادقی ماهونک, علیرضا, مقصودلو, یحیی. (1394). بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی‌های عملکردی پروتئین ایزوله شده از فانوس‌ماهی (Benthosema pterotum) با استفاده از روش تغییر pH. مجله علمي شيلات ايران, 24(1), 25-35. doi: 10.22092/ISFJ.2014.103048fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2014.103048
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1321-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599650
dc.description.abstractهدف از این تحقیق تولید ایزوله پروتئینی از فانوس‌ماهی (Benthosema pterotum) و بررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی‌های عملکردی آن بود. ایزوله پروتئین ماهی با روش تغییر pH با استفاده از pHهای قلیایی (10 و 12) تولید گردید. نتایج نشان دادند راندمان استخراج پروتئین در pH 12 به شکل معنی‌داری بیشتر از pH 10 بود. نتایج حاصل از تعیین مقدار چربی نمونه‌ها نشان داد قلیا اثر معنی‌داری بر کاهش چربی ایزوله‌های پروتئینی داشت و با افزایش pH میزان چربی به شکل معنی‌داری کاهش یافت. بررسی ویژگی‌های عملکردی از قبیل ظرفیت حفظ آب، حفظ روغن، خاصیت امولسیفایری، کف‌کنندگی و حلالیت ایزوله‌های پروتئینی نیز نشان داد با افزایش pH ویژگی‌های عملکردی بهبود یافته و پروتئین ایزوله شده در pH 12 نسبت به pH 10 برتری داشت (05/0 > P). بررسی و مقایسه خصوصیات رنگی (L، a و b) پروتئین‌های ایزوله شده نشان داد پروتئین‌های ایزوله شده در pH 12 رنگ روشن‌تری (پارامتر L بالاتر) نسبت به پروتئین‌های ایزوله شده در pH 10 داشتند. همچنین با افزایش pH میزان قرمزی (پارامتر a) و زردی (پارامتر b) ایزوله‌های پروتئینی کاهش یافت. نتایج فوق نشان داد ایزوله پروتئین فانوس ماهی تولید شده دارای ویژگی‌های عملکردی مناسبی است و استفاده از قلیا منجر به بهبود عملکرد و پارامترهای رنگی ایزوله پروتئینی می‌شود.fa_IR
dc.format.extent778
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2014.103048
dc.subjectفانوس‌ماهی (Benthosema pterotum)fa_IR
dc.subjectایزوله پروتئین ماهیfa_IR
dc.subjectقلیاfa_IR
dc.subjectویژگی‌های عملکردیfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleبررسی ترکیبات شیمیایی و ویژگی‌های عملکردی پروتئین ایزوله شده از فانوس‌ماهی (Benthosema pterotum) با استفاده از روش تغییر pHfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue1
dc.citation.spage25
dc.citation.epage35


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد