| dc.contributor.author | فلاحتکار, بهرام | fa_IR |
| dc.contributor.author | عبدی, حسام الدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمودی, نعمت اله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:01:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:01:12Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:01:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:01:12Z | |
| dc.date.issued | 2012-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-01-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فلاحتکار, بهرام, عبدی, حسام الدین, محمودی, نعمت اله. (1391). نقش تغذیه ای نوکلئوتید بر منابع انرژی بدن و عملکرد رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران, 21(1), 133-146. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110045 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110045 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-599-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599643 | |
| dc.description.abstract | با توجه به اثرات نوکلئوتید جیره بر رشد و متابولیسم، این مطالعه با هدف تعیین اثر سطوح مختلف این ماده غذایی بر منابع انرژی بدن و عملکرد رشد بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) (انجام پذیرفت. بچه ماهیان کپور با میانگین (انجراف استاندارد) وزن 2/0±5/7 گرم با 5 سطح نوکلئوتید جیره شامل مقادیر صفر، 1/0، 2/0، 3/0و 4/0 درصد به مدت 8 هفته در مخازن پرورشی مورد تغذیه قرار گرفتند. غذادهی 5 بار در روز در حد سیری ماهیان صورت گرفت. پس از طی 56 روز، نتایج نشان داد با اینکه سطح 2/0 درصد بیشترین میزان رشد را از نظر وزن و طول نشان داد اما در خصوص سایر شاخصهای اندازهگیری شده مانند درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی، اختلافات حاصله معنیدار نبودند. آنالیز بیوشیمیایی نمونههای سرم و تجزیه لاشه نشان داد برخی شاخصهای بیوشیمی ماهی تحت تأثیر تغذیه با سطوح مختلف نوکلئوتید قرار گرفته و در مورد منابع تامین انرژی شامل: گلوکز، تری اسیل گلیسرول، پروتئین کل و آلبومین سرم اختلاف معنیداری مشاهده نشده اما کلسترول و چربی لاشه اختلاف معنیداری را نشان داد. نتایج این تحقیق بیان کننده اثر مثبت نوکلئوتید جیره بر سنتز منابع انرژی و عملکرد رشد ماهی کپور معمولی بوده و با اینکه قابلیت سنتز این ماده در بدن وجود دارد اما سطح 2/0 درصد آن در جیره اثرات مثبتی بر رشد و برخی از شاخصهای بیوشیمیایی گذاشت | fa_IR |
| dc.format.extent | 277 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110045 | |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | گلوکز | fa_IR |
| dc.subject | چربی | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | کپور معمولی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | نقش تغذیه ای نوکلئوتید بر منابع انرژی بدن و عملکرد رشد ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 133 | |
| dc.citation.epage | 146 | |