نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکریم زاده, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorکرامت امیرکلایی, عبدالصمدfa_IR
dc.contributor.authorعابدیان کناری, عبدالمحمدfa_IR
dc.contributor.authorکریم زاده, قاسمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:01:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:01:01Z
dc.date.available1399-08-23T10:01:01Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:01:01Z
dc.date.issued2012-01-01en_US
dc.date.issued1390-10-11fa_IR
dc.identifier.citationکریم زاده, جعفر, کرامت امیرکلایی, عبدالصمد, عابدیان کناری, عبدالمحمد, کریم زاده, قاسم. (1390). اثر متقابل سلنیوم و چربی جیره بر ترکیب اسید چرب بافت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 20(4), 107-116. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110028fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110028
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-521-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599626
dc.description.abstractهدف اصلی این آزمایش تعیین اثر  سلنیوم در غذای حاوی سطوح بالای چربی بر ترکیب اسیدهای چرب بافت ماهی قزل‌آلای رنگین کمان بود. در این تحقیق شش غذای آزمایشی با استفاده از دو سطح چربی (15 و 30 درصد) و سه سطح سلنیوم (1/0، 15/0 و 2/0 میلی گرم در کیلوگرم غذا) در چهارچوب طرح فاکتوریل (2×3) ساخته شد. بچه ماهیان قزل‌آلا با وزن اولیه 99/6 گرم و تراکم 25 عدد در 18 تانک 300 لیتری در شش گروه سه‌تایی برای هفت هفته با جیره های ساخته شده تغذیه شدند. نتایج حاصله نشان داد با افزایش چربی جیره میزان اسیدهای چرب غیراشباع و میزان اکسیداسیون بافت افزایش می‌یابد. افزایش سلنیوم جیره باعث فعالیت بیشتر آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز شده و در جیره‌های پرچرب (30 درصد چربی) وجود سلنیوم بعنوان عامل بازدارنده اکسیداسیون باعث بهبود ترکیب اسیدهای چرب غیراشباع می‌شود . از سوی دیگر وجود سلنیوم بالا (2/0 میلی‌گرم در کیلوگرم)  در جیره می تواند اثرات محدود کننده بر اسیدهای چرب غیراشباع مانند آراشیدونیک اسید و EPA داشته باشد. در نتیجه وجود مکمل سلنیوم می‌تواند بعنوان عامل کنترل کننده اکسیداسیون باعث حفظ کیفیت اسیدهای چرب عضله در غذاهای پرچرب شود و براساس تحقیق انجام شده مقدار 15/0 میلی گرم سلنیوم در کیلوگرم غذا برای سطوح بالای چربی پیشنهاد می شود.fa_IR
dc.format.extent614
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110028
dc.subjectاکسیداسیونfa_IR
dc.subjectقزل آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectگلوتاتیونfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاثر متقابل سلنیوم و چربی جیره بر ترکیب اسید چرب بافت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue4
dc.citation.spage107
dc.citation.epage116


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد