| dc.contributor.author | کریم زاده, جعفر | fa_IR |
| dc.contributor.author | کرامت امیرکلایی, عبدالصمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | عابدیان کناری, عبدالمحمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریم زاده, قاسم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:01:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:01:01Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:01:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:01:01Z | |
| dc.date.issued | 2012-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کریم زاده, جعفر, کرامت امیرکلایی, عبدالصمد, عابدیان کناری, عبدالمحمد, کریم زاده, قاسم. (1390). اثر متقابل سلنیوم و چربی جیره بر ترکیب اسید چرب بافت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 20(4), 107-116. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110028 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110028 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-521-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599626 | |
| dc.description.abstract | هدف اصلی این آزمایش تعیین اثر سلنیوم در غذای حاوی سطوح بالای چربی بر ترکیب اسیدهای چرب بافت ماهی قزلآلای رنگین کمان بود. در این تحقیق شش غذای آزمایشی با استفاده از دو سطح چربی (15 و 30 درصد) و سه سطح سلنیوم (1/0، 15/0 و 2/0 میلی گرم در کیلوگرم غذا) در چهارچوب طرح فاکتوریل (2×3) ساخته شد. بچه ماهیان قزلآلا با وزن اولیه 99/6 گرم و تراکم 25 عدد در 18 تانک 300 لیتری در شش گروه سهتایی برای هفت هفته با جیره های ساخته شده تغذیه شدند. نتایج حاصله نشان داد با افزایش چربی جیره میزان اسیدهای چرب غیراشباع و میزان اکسیداسیون بافت افزایش مییابد. افزایش سلنیوم جیره باعث فعالیت بیشتر آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز شده و در جیرههای پرچرب (30 درصد چربی) وجود سلنیوم بعنوان عامل بازدارنده اکسیداسیون باعث بهبود ترکیب اسیدهای چرب غیراشباع میشود . از سوی دیگر وجود سلنیوم بالا (2/0 میلیگرم در کیلوگرم) در جیره می تواند اثرات محدود کننده بر اسیدهای چرب غیراشباع مانند آراشیدونیک اسید و EPA داشته باشد. در نتیجه وجود مکمل سلنیوم میتواند بعنوان عامل کنترل کننده اکسیداسیون باعث حفظ کیفیت اسیدهای چرب عضله در غذاهای پرچرب شود و براساس تحقیق انجام شده مقدار 15/0 میلی گرم سلنیوم در کیلوگرم غذا برای سطوح بالای چربی پیشنهاد می شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 614 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110028 | |
| dc.subject | اکسیداسیون | fa_IR |
| dc.subject | قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | گلوتاتیون | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | اثر متقابل سلنیوم و چربی جیره بر ترکیب اسید چرب بافت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 107 | |
| dc.citation.epage | 116 | |