نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشکوری, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorاورجی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorکرامت امیرکلاهی, عبدالصمدfa_IR
dc.contributor.authorعبدالحی, حسینعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:00:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:00:51Z
dc.date.available1399-08-23T10:00:50Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:00:51Z
dc.date.issued2018-10-01en_US
dc.date.issued1397-07-09fa_IR
dc.identifier.citationشکوری, مهدی, اورجی, حسین, کرامت امیرکلاهی, عبدالصمد, عبدالحی, حسینعلی. (1397). تغییر ارجحیت بویایی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus Borodin, 1897) از طریق ایجاد حافظه بویایی. مجله علمي شيلات ايران, 27(4), 149-158. doi: 10.22092/ISFJ.2018.117751fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117751
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1921-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599609
dc.description.abstractایجاد حافظه بویایی یکی از روش های امید بخش برای بهبود تغذیه نوزدان در دامپروری است. به منظور بررسی امکان ایجاد حافظه بویایی و بکارگیری این روش در بهبود تغذیه لارو اولیه تاس ماهی ایرانی، تخم لقاح یافته و لاروهای اولیه حاصله تاس ماهی ایرانی، در قالب سه تیمار از ابتدای جنینی تا روز 29 پس از تفریخ در معرض فنیل اتیل الکل با غلظت 0001/0 مول در لیتر و عصاره غذای کنسانتره ماهی با غلظت 01/0 گرم در لیتر قرار گرفتند. به تیمار شاهد، ماده محرکی افزوده نگردید. در روز یازدهم و در روز بیست و پنجم پس از تفریخ، رفتار لاروها در مواجهه با بوی ماده محرک و عصاره آرتمیا در آبراهه دو بازویی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصله از این آزمون نشان داد که لاروهای نگهداری شده در معرض محرک های بویایی در روز یازدهم پس از تفریخ برای بوی ماده محرکی که در آن پرورش یافته اند، ارجحیتی قائل نیستند اما در روز بیست و پنجم پس از تفریخ، بوی موادی که در معرض آن رشد یافته اند را نسبت به بوی عصاره آرتمیا به عنوان ماده جاذب به طور معنی داری ترجیح می دهند (05/0>P). در حالی که در روز 25 پس از تفریخ 80 درصد لاروهای تیمار شاهد در اولین انتخاب وارد بازوی حاوی عصاره آرتمیا می‌‌شوند، لاروهای پرورش یافته در معرض محرک بویایی، بازوی حاوی ماده محرک را برای اولین ورود انتخاب می نمایند. میانگین مدت زمان حضور این لاروها (ارزش واکنش) در بازوی حاوی ماده محرک بویایی نیز به طور معنی داری بیش از میانگین مدت حضور آنها در بازوی حاوی عصاره آرتمیا است (05/0>P). این نتایج نشان داد که قرار گرفتن مستمر جنین و لارو ماهی قره‌‌برون در معرض فنیل اتیل الکل با غلظت 0001/0 مول در لیتر و عصاره غذا با غلظت 01/0 گرم در لیتر موجب تغییر ارجحیت بویایی در لارو های 25 روزه می شود.fa_IR
dc.format.extent592
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117751
dc.subjectحافظهfa_IR
dc.subjectبویاییfa_IR
dc.subjectقره برونfa_IR
dc.subjectتغذیه لارویfa_IR
dc.subjectY mazefa_IR
dc.titleتغییر ارجحیت بویایی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus Borodin, 1897) از طریق ایجاد حافظه بویاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue4
dc.citation.spage149
dc.citation.epage158


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد