| dc.contributor.author | صالحی, ثریا | fa_IR |
| dc.contributor.author | خدانظری, آی ناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | زمانی, اسحاق | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:00:49Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:00:49Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:00:49Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:00:49Z | |
| dc.date.issued | 2018-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صالحی, ثریا, خدانظری, آی ناز, زمانی, اسحاق. (1397). مقایسه تغییرات کیفی میگوی Metapenaeus affinis با پوست
طی نگهداری شده در یخ و یخچال. مجله علمي شيلات ايران, 27(4), 123-136. doi: 10.22092/ISFJ.2018.117746 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117746 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1978-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599607 | |
| dc.description.abstract | جهت بهبود کیفیت میگو، ارزیابی خصوصیات کیفی میگو دارای اهمیت میباشد. بنابراین، تغییرات فیزیکوشیمیایی، میکروبیولوژیک و حسی میگو (Metapenaeus affinis)، طی نگهداری در یخ (ºC 0) و یخچال (ºC 1±4) ارزیابی شده است. میزان بار باکتریایی مزوفیل، سرمادوست، استافیلوکوکوس، انتروباکتریاسه، باکتریهای تولید کننده H2S ( کلنی سفید) و باکتریهای تولید کننده H2S (کلنی سیاه) میگوی سفید نگهداری شده در یخ در روز 16 به ترتیب log10 CFU/g 50/7، 83/7، 13/7، 42/6، 06/7 و 45/6 بودند. میزان بار باکتریایی مزوفیل، سرمادوست، استافیلوکوکوس، انتروباکتریاسه، باکتریهای تولید کننده H2S ( کلنی سفید) و باکتریهای تولید کننده H2S ( کلنی سیاه) میگوی نگهداری شده در یخچال در روز 16 به ترتیب log10 CFU/g 76/8، 80/9، 13/8، 95/6، 28/8 و 20/7 بودند. میزان بار باکتریایی مزوفیل، سرمادوست، استافیلوکوکوس، انتروباکتریاسه و باکتریهای تولید کننده H2S میگوی سفید نگهداری شده در یخچال بیشتر از میگو نگهداری شده در یخ بود. شاخصهای تیوباربیتوریک اسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA)، بازهای ازته فرار (TVBN) و pH میگو نگهداری شده در یخچال بیشتر از میگو نگهداری شده در یخ بود (05/0>p). در میگوهای نگهداری شده در یخ، افزایش با سرعت اندک در pH، بازهای ازته فرار و تیوباربیتوریک اسید به دست آمده است. باکتریهای تولید کننده H2S گروه غالب میکروارگانیسمها در یخچال بود در حالی که انتروباکتریاسه باکتری غالب در یخ بود. در مقایسه با فاکتورهای فیزیکوشیمیایی، بازهای ازته فرار نیتروژنی همبستگی خوب (859/0=r) با امتیازهای حسی در میگوهای نگهداری شده در یخ و همبستگی خوب (987/=r) با امتیازهای حسی در میگوهای نگهداری شده در یخچال دارد. ضریب همبستگی بین بار باکتریایی و ارزیابی حسی در میگوهای نگهداری شده در یخ و یخچال بالای 824/0 بود. شاخص سفیدی در میگوهای نگهداری شده در یخچال همبستگی خوب (925/0-=r) با ارزیابی حسی دارد. در مجموع نتایج نشان داد که استفاده از یخ باعث بهبود بار میکروبیولوژیک، تاخیر فساد اکسیداتیو و افزایش زمان نگهداری میگوی (M. affinis) شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 691 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117746 | |
| dc.subject | Metapenaeus affinis | fa_IR |
| dc.subject | ارزیابی حسی | fa_IR |
| dc.subject | بار میکروبی | fa_IR |
| dc.subject | خصوصیات فیزیکوشیمیایی | fa_IR |
| dc.title | مقایسه تغییرات کیفی میگوی Metapenaeus affinis با پوست
طی نگهداری شده در یخ و یخچال | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 123 | |
| dc.citation.epage | 136 | |