نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصالحی, ثریاfa_IR
dc.contributor.authorخدانظری, آی نازfa_IR
dc.contributor.authorزمانی, اسحاقfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:00:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:00:49Z
dc.date.available1399-08-23T10:00:49Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:00:49Z
dc.date.issued2018-10-01en_US
dc.date.issued1397-07-09fa_IR
dc.identifier.citationصالحی, ثریا, خدانظری, آی ناز, زمانی, اسحاق. (1397). مقایسه تغییرات کیفی میگوی Metapenaeus affinis با پوست طی نگهداری شده در یخ و یخچال. مجله علمي شيلات ايران, 27(4), 123-136. doi: 10.22092/ISFJ.2018.117746fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117746
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1978-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599607
dc.description.abstractجهت بهبود کیفیت میگو، ارزیابی خصوصیات کیفی میگو دارای اهمیت می‌‌باشد. بنابراین، تغییرات فیزیکوشیمیایی، میکروبیولوژیک و حسی میگو (Metapenaeus affinis)، طی نگهداری در یخ (ºC 0) و یخچال (ºC 1±4) ارزیابی شده است. میزان بار باکتریایی مزوفیل، سرمادوست، استافیلوکوکوس، انتروباکتریاسه، باکتری‌‌های تولید کننده H2S ( کلنی سفید) و باکتری‌‌های تولید کننده H2S (کلنی سیاه) میگوی سفید نگهداری شده در یخ در روز 16 به ترتیب log10 CFU/g 50/7، 83/7، 13/7، 42/6، 06/7 و 45/6 بودند. میزان بار باکتریایی مزوفیل، سرمادوست، استافیلوکوکوس، انتروباکتریاسه، باکتری‌‌های تولید کننده H2S ( کلنی سفید) و باکتری‌‌های تولید کننده H2S ( کلنی سیاه) میگوی نگهداری شده در یخچال در روز 16 به ترتیب log10 CFU/g 76/8، 80/9، 13/8، 95/6، 28/8 و 20/7 بودند. میزان بار باکتریایی مزوفیل، سرمادوست، استافیلوکوکوس، انتروباکتریاسه و باکتری‌‌های تولید کننده H2S میگوی سفید نگهداری شده در یخچال بیشتر از میگو نگهداری شده در یخ بود. شاخص‌‌های تیوباربیتوریک اسید  (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA)، بازهای ازته فرار (TVBN) و pH میگو نگهداری شده در یخچال بیشتر از میگو نگهداری شده در یخ بود (05/0>p). در میگوهای نگهداری شده در یخ، افزایش با سرعت اندک در pH، بازهای ازته فرار و تیوباربیتوریک اسید به دست آمده است. باکتری‌‌های تولید کننده H2S گروه غالب میکروارگانیسم‌‌ها در یخچال بود در حالی که انتروباکتریاسه باکتری غالب در یخ بود. در مقایسه با فاکتورهای فیزیکوشیمیایی، بازهای ازته فرار نیتروژنی همبستگی خوب (859/0=r) با امتیازهای حسی در میگوهای نگهداری شده در یخ و همبستگی خوب (987/=r) با امتیازهای حسی در میگوهای نگهداری شده در یخچال دارد. ضریب همبستگی بین بار باکتریایی و ارزیابی حسی در میگوهای نگهداری شده در یخ و یخچال بالای 824/0 بود. شاخص سفیدی در میگوهای نگهداری شده در یخچال همبستگی خوب  (925/0-=r) با ارزیابی حسی دارد. در مجموع نتایج نشان داد که استفاده از یخ باعث بهبود بار میکروبیولوژیک، تاخیر فساد اکسیداتیو و افزایش زمان نگهداری میگوی (M. affinis) شد.fa_IR
dc.format.extent691
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117746
dc.subjectMetapenaeus affinisfa_IR
dc.subjectارزیابی حسیfa_IR
dc.subjectبار میکروبیfa_IR
dc.subjectخصوصیات فیزیکوشیمیاییfa_IR
dc.titleمقایسه تغییرات کیفی میگوی Metapenaeus affinis با پوست طی نگهداری شده در یخ و یخچالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران.fa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue4
dc.citation.spage123
dc.citation.epage136


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد