| dc.contributor.author | اسکندری, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفرپور, سید علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | معتمدزادگان, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:00:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:00:45Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:00:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:00:45Z | |
| dc.date.issued | 2018-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اسکندری, زهرا, جعفرپور, سید علی, معتمدزادگان, علی. (1397). استخراج ژلاتین به کمک آبکافت آنزیمی از پوست فیلماهی (Huso huso) به روش بهینه یابی سطح پاسخ (RSM). مجله علمي شيلات ايران, 27(4), 47-56. doi: 10.22092/ISFJ.2018.117817 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117817 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1971-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599600 | |
| dc.description.abstract | ژلاتین ماهی خصوصاً با داشتن خصوصیاتی مانند دمای ذوب پایینتر، حل شدن سریع در دهان و عدم ایجاد حالت الاستیکی یکی از مناسبترین جایگزینهای ژلاتین پستانداران محسوب شده و بهعنوان غذایی حلال پذیرفته میباشد. هدف این مطالعه بررسی تأثیر سه فاکتور دما در سه سطح 30، 40 و 50 درجه سانتی گراد، آنزیم در سه سطح 01/0%، 055/0% و 1/0% وزنی-وزنی و pH در سه سطح 2، 3 و 4 بر روی استخراج ژلاتین از پوست فیلماهی بود. در این راستا پارامترهای استحکام ژل در قالب نقطه شکست و عمق نفوذ، بازده ژلاتین و پارامترهای رنگ (L*a*b*) پودرهای ژلاتین ستخراجشده و میزان سفیدی آن اندازهگیری شد. بر اساس نتایج بیشترین بازده ژلاتین تولیدی در فرآیند آنزیمی با میزان 65/21% مربوط به تیمار با دمای50 درجه سانتیگراد و نسبت آنزیم 01/0% و 2=pH بود درحالیکه این عدد در فرآیند شیمیایی 10% به دست آمد. از سوی دیگر، با افزایش pH و درصد آنزیم، استحکام ژل افزایش یافت (۰۵/۰>p). اما دما اثر معنیداری بر آن نداشت (۰۵/۰>p). بررسی رنگ ژلاتین نشان داد که میزان روشنایی (L*)، قرمزی (a*) و سفیدی (W) در پودر ژلاتین استخراجشده به روش آنزیمی بیشتر از روش شیمیایی بوده (۰۵/۰>p). بیشترین روشنایی در ژلاتینی که با شرایط دمایی 40 درجه سانتیگراد، درصد آنزیم 055/0 وزنی-وزنی و 3= pH مشاهده شد. بر اساس نتایج بیشترین بازده ژلاتین تولیدشده در فرآیند آنزیمی با میزان 65/21% مربوط به تیمار با دمای50 درجه سانتیگراد و نسبت آنزیم 01/0% و 2=pH بود درحالیکه این عدد در فرآیند شیمیایی 10% به دست آمد. نتیجه اینکه استفاده از دمای 30 درجه سانتیگراد و درصد آنزیم 1/0 وزنی-وزنی و 4=pH منجر به استحکام ژل بیشتر ولی استفاده از دمای50 درجه سانتیگراد و نسبت آنزیم 01/0% و 2=pH منجر به تولید ژلاتین با بازده بیشتر میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 567 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117817 | |
| dc.subject | استخراج آنزیمی | fa_IR |
| dc.subject | ژلاتین | fa_IR |
| dc.subject | استحکام ژل | fa_IR |
| dc.subject | رنگ | fa_IR |
| dc.subject | بازده | fa_IR |
| dc.title | استخراج ژلاتین به کمک آبکافت آنزیمی از پوست فیلماهی (Huso huso) به روش بهینه یابی سطح پاسخ (RSM) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه منابع طبیعی ،ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه منابع طبیعی ،ساری | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 47 | |
| dc.citation.epage | 56 | |