| dc.contributor.author | حافظیه, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | جمیلی, شهلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | دادگر, شهرام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:00:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:00:42Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:00:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:00:42Z | |
| dc.date.issued | 2018-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حافظیه, محمود, جمیلی, شهلا, دادگر, شهرام. (1397). بررسی تغییرات جغرافیایی - فصلی ترکیبات تقریبی خیار دریایی Holothuria leucospilata آبهای خلیج فارس و دریای عمان. مجله علمي شيلات ايران, 27(4), 13-24. doi: 10.22092/ISFJ.2018.117453 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117453 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2025-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599597 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش ترکیبات خیار دریایی غذایی گونه Holothuria leucospilota آبهای جنوب کشور که از استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان تا بخش های انتهایی استان بوشهر به تفکیک پاییز و زمستان سال 1395 و بهار و تابستان سال 1396 که با عملیات غواصی جمع آوری گردیده بود، آنالیزگردید. برای این منظورابتدا ازهراستان یک ایستگاه با طول و عرض جغرافیایی مشخص انتخاب و در وسط هر فصل با سه تکرار و درهر تکرار 3 نمونه برداشت گردید. نمونههای هر تکراربه تفکیک هر فصل با هم چرخ شده و ترکیبات تقریبی آنها شامل رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر بر اساس روش های استاندارد اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد که این خیار دریایی از نظرمحتوای پروتئین دارای سطوح نسبتاً بالا میباشد و در استان هرمزگان در فصل تابستان بالاترین درصد پروتئین (p<0.05) در پیکره خیار دریایی بدست آمد (69/3±15). کمترین درصد پروتئین در نمونههای استحصالی از استان بوشهر طی فصول پاییز (73/1±10) و زمستان (8/1±10) بدست آمد. یکی از دلایلمیزان پروتئین بالای خیار دریایی صید شده در فصل تابستان استان هرمزگان، دمای آب بالاتر و میزان کلروفیل a بیشتر آن در مقایسه با فاکتورهای مشابه در فصل تابستان در دو استان دیگر میباشد. بیشترین درصد رطوبت از خیارهای دریایی حاصل از صید در زمستان در دو استان سیستان و بلوچستان (43/7±1/86) و استان بوشهر (43/8±1/86) بدون اختلاف معنیدار بدست آمد، حال آنکه کمترین درصد رطوبت مربوط به نمونههای صید شده از استان هرمزگان طی فصل تابستان(63/5±1/81) بود (p<0.05). بالاترین درصد چربی در نمونههای فصل زمستان استان سیستان و بلوچستان (08/0±29/0) و کمترین درصد چربی در نمونههای استان هرمزگان طی فصل تابستان (02/0±12/0) بدست آمد (p<0.05) و بالاترین درصد خاکستر در نمونههای صید شده فصل زمستان استان بوشهر (24/0±1/3) و کمترین آن مربوط به خیار دریایی فصل زمستان استان هرمزگان (24/0±08/2) بود (p<0.05). به طور کلی، نمونههای استحصالی از هرمزگان در تابستان میتواند از شاخص قیمت بالاتری برخوردار باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 921 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117453 | |
| dc.subject | ترکیبات تقریبی | fa_IR |
| dc.subject | خیار دریایی | fa_IR |
| dc.subject | دریای عمان و خلیج فارس | fa_IR |
| dc.subject | فصول مختلف | fa_IR |
| dc.title | بررسی تغییرات جغرافیایی - فصلی ترکیبات تقریبی خیار دریایی Holothuria leucospilata آبهای خلیج فارس و دریای عمان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 13 | |
| dc.citation.epage | 24 | |