نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحافظیه, محمودfa_IR
dc.contributor.authorجمیلی, شهلاfa_IR
dc.contributor.authorدادگر, شهرامfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:00:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:00:42Z
dc.date.available1399-08-23T10:00:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:00:42Z
dc.date.issued2018-10-01en_US
dc.date.issued1397-07-09fa_IR
dc.identifier.citationحافظیه, محمود, جمیلی, شهلا, دادگر, شهرام. (1397). بررسی تغییرات جغرافیایی - فصلی ترکیبات تقریبی خیار دریایی Holothuria leucospilata آبهای خلیج فارس و دریای عمان. مجله علمي شيلات ايران, 27(4), 13-24. doi: 10.22092/ISFJ.2018.117453fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117453
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2025-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599597
dc.description.abstractدر این پژوهش ترکیبات خیار دریایی غذایی گونه Holothuria leucospilota آبهای جنوب کشور که از استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان تا بخش های انتهایی استان بوشهر به تفکیک پاییز و زمستان سال 1395 و بهار و تابستان سال 1396 که با عملیات غواصی جمع آوری گردیده بود، آنالیزگردید. برای این منظورابتدا ازهراستان یک ایستگاه با طول و عرض جغرافیایی مشخص انتخاب و در وسط هر فصل با سه تکرار و درهر تکرار 3 نمونه برداشت گردید. نمونه‌‌های هر تکراربه تفکیک هر فصل با هم چرخ شده و ترکیبات تقریبی آنها شامل رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر بر اساس روش های استاندارد اندازه‌‌گیری گردید. نتایج نشان داد که این خیار دریایی از نظرمحتوای پروتئین دارای سطوح نسبتاً بالا می‌باشد و در استان هرمزگان در فصل تابستان بالاترین درصد پروتئین (p<0.05) در پیکره  خیار دریایی بدست آمد (69/3±15).  کمترین درصد پروتئین در نمونه‌‌های استحصالی از استان بوشهر طی فصول پاییز  (73/1±10) و زمستان  (8/1±10)  بدست آمد. یکی از دلایلمیزان  پروتئین بالای خیار دریایی صید شده در فصل تابستان استان هرمزگان، دمای آب بالاتر و میزان  کلروفیل a بیشتر آن در مقایسه با فاکتورهای مشابه در فصل تابستان در دو استان دیگر می‌باشد. بیشترین درصد رطوبت از خیارهای دریایی حاصل از صید در زمستان در دو استان سیستان و بلوچستان  (43/7±1/86) و استان بوشهر (43/8±1/86) بدون اختلاف معنی‌‌دار بدست آمد، حال آنکه کمترین درصد رطوبت مربوط به نمونه‌‌های صید شده  از استان هرمزگان طی فصل تابستان(63/5±1/81) بود (p<0.05). بالاترین درصد چربی در نمونه‌‌های فصل زمستان استان سیستان و بلوچستان (08/0±29/0) و کمترین درصد چربی در نمونه‌‌های استان هرمزگان طی فصل تابستان (02/0±12/0) بدست آمد (p<0.05) و بالاترین درصد خاکستر در نمونه‌‌های صید شده فصل زمستان استان بوشهر (24/0±1/3) و کمترین آن مربوط به  خیار دریایی فصل زمستان استان هرمزگان (24/0±08/2) بود (p<0.05). به طور کلی، نمونه‌‌های استحصالی از هرمزگان در تابستان می‌تواند از شاخص قیمت بالاتری برخوردار باشد.fa_IR
dc.format.extent921
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117453
dc.subjectترکیبات تقریبیfa_IR
dc.subjectخیار دریاییfa_IR
dc.subjectدریای عمان و خلیج فارسfa_IR
dc.subjectفصول مختلفfa_IR
dc.titleبررسی تغییرات جغرافیایی - فصلی ترکیبات تقریبی خیار دریایی Holothuria leucospilata آبهای خلیج فارس و دریای عمانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue4
dc.citation.spage13
dc.citation.epage24


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد