ارزش غذایی صدف دوکفه ای دسته چاقویی Solen dactylus در دو دوره رسیدگی و استراحت جنسی در ساحل گلشهر بندرعباس (خلیج فارس)
(ندگان)پدیدآور
سعیدی, هانیهاشجع اردلان, آریانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
برای این تحقیق 60 عدد صدف دوکفه ای دسته چاقویی Von Cosel، 1989) Solen dactylus) در دو فصل پاییز 1386 و بهار 1387 بطور تصادفی از 5 حوضچه بین جزر و مدی پارک دولت ساحل گلشهر بندرعباس در شمال خلیج فارس برداشت شد و 40 عدد از آنان مورد آزمایش قرار گرفتند. پس از نمونه برداری، نمونه ها منجمد شده و به آزمایشگاه منتقل و سپس مورد زیست سنجی قرار گرفتند. میانگین (± انحراف معیار) طول قدامی- خلفی در دو فصل پاییز و بهار بترتیب برابر 72/17±92/78 و 20/16±37/77 میلیمتر و میانگین (± انحراف معیار) وزن کل صدف برابر 88/4±53/9 گرم در فصل پاییز و 46/4±43/8 گرم در فصل بهار بدست آمد. سپس میزان رطوبت، خاکستر، پروتئین و چربی کل موجود در بافت نرم صدف مورد آزمایش و ارزیابی قرار گرفت که بترتیب 7/0±23/80، 02/0±42/3، 10/0±30/11 و 01/0±86/0 درصد در فصل پاییز و 75/1±16/76، 07/0±30/2، 05/0±79/11 و 02/0±55/0 درصد در فصل بهار محاسبه گردید.
میزان رطوبت، خاکستر و چربی کل در فصل پاییز (دوره رسیدگی جنسی) نسبت به بهار (دوره استراحت جنسی) بیشتر بود در صورتیکه میزان پروتئین نمونه ها در این فصل نسبت به بهار کاهش اندکی داشت. میانگین میزان رطوبت در قبل و بعد از تخمریزی تفاوت معنی داری نداشت (05/0>P). میانگین میزان خاکستر، پروتئین و چربی در دو فصل مورد بررسی اختلاف معنی داری را نشان دادند (05/0
کلید واژگان
نرمتنانترکیبات غذایی
خلیج فارس
ایران
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-07-011389-04-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




