نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبصیر, زهراfa_IR
dc.contributor.authorپیغان, رحیمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:00:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:00:04Z
dc.date.available1399-08-23T10:00:04Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:00:04Z
dc.date.issued2019-12-01en_US
dc.date.issued1398-09-10fa_IR
dc.identifier.citationبصیر, زهرا, پیغان, رحیم. (1398). مطالعه تاثیر شوری‌های مختلف محیطی بر سلول های کلراید آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری. مجله علمي شيلات ايران, 28(5), 131-141.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2194-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599556
dc.description.abstractتعداد 120 قطعه ماهی کپور معمولی به مدت دو هفته در تیمار با شوری­های  ppt 4، ppt 8، ppt 12 و آب شیرین با سه تکرار قرار داده شدند. در پایان دوره جهت مطالعات هیستومورفولوژی نمونه­هایی از آبشش با  ضخامت µ4 تا µ 6 تهیه شد. همچنین برای مطالعات ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری نمونه­های مورد نظر برداشت گردید. نتایج حاکی از آن بود که در موضع فیلامنتی بیشترین تعداد سلول­های کلراید مربوط به شوری ppt 8 و کمترین تعداد در تیمار شاهد، بزرگترین اندازه در شوری ppt 12 و کوچکترین متعلق به شوری ppt 4 گزارش گردید. در موضع لاملایی یشترین تعداد سلول­های کلراید در شوری ppt 4 و کمترین در تیمار شاهد بدون تغییر در اندازه مشاهده شد. در مطالعات ایمونوهیستوشیمی سلول­های کلراید به تعداد زیاد در اپیتلیوم فیلامنتی و به تعداد کمتر در اپیتلیوم لاملایی در شوری­های مختلف در قسمت رأسی، پایه و بین لاملاها روی فیلامنت بین لاملایی حضور داشتند. بر اساس مطالعات فراساختاری غشاء رأسی سلول­های کلراید شامل فرورفتگی­های عمیق، کم عمق و برآمده بود. به طور کلی، قدرت تحمل و سازش پذیری کپور معمولی نسبت به تغییرات شوری محیط، بدلیل ایجاد تغییرات سریع در سلول­های کلراید جهت تنظیم میزان ورود و خروج آب و الکترولیت­ها بالا بود بطوریکه گونه مورد نظر توانست نسبت به تغییرات شوری­های محیطی خود را تطبیق و ادامه حیات دهد.  fa_IR
dc.format.extent519
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectشوریfa_IR
dc.subjectآبششfa_IR
dc.subjectکپور معمولیfa_IR
dc.subjectایمونوهیستوشیمیfa_IR
dc.subjectفراساختاریfa_IR
dc.subjectفيزيولوژي آبزيانfa_IR
dc.titleمطالعه تاثیر شوری‌های مختلف محیطی بر سلول های کلراید آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش ایمونوهیستوشیمی و فراساختاریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید چمران اهوازfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue5
dc.citation.spage131
dc.citation.epage141


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد