| dc.contributor.author | بصیر, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | پیغان, رحیم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:00:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:00:04Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:00:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:00:04Z | |
| dc.date.issued | 2019-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بصیر, زهرا, پیغان, رحیم. (1398). مطالعه تاثیر شوریهای مختلف محیطی بر سلول های کلراید آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری. مجله علمي شيلات ايران, 28(5), 131-141. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2194-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599556 | |
| dc.description.abstract | تعداد 120 قطعه ماهی کپور معمولی به مدت دو هفته در تیمار با شوریهای ppt 4، ppt 8، ppt 12 و آب شیرین با سه تکرار قرار داده شدند. در پایان دوره جهت مطالعات هیستومورفولوژی نمونههایی از آبشش با ضخامت µ4 تا µ 6 تهیه شد. همچنین برای مطالعات ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری نمونههای مورد نظر برداشت گردید. نتایج حاکی از آن بود که در موضع فیلامنتی بیشترین تعداد سلولهای کلراید مربوط به شوری ppt 8 و کمترین تعداد در تیمار شاهد، بزرگترین اندازه در شوری ppt 12 و کوچکترین متعلق به شوری ppt 4 گزارش گردید. در موضع لاملایی یشترین تعداد سلولهای کلراید در شوری ppt 4 و کمترین در تیمار شاهد بدون تغییر در اندازه مشاهده شد. در مطالعات ایمونوهیستوشیمی سلولهای کلراید به تعداد زیاد در اپیتلیوم فیلامنتی و به تعداد کمتر در اپیتلیوم لاملایی در شوریهای مختلف در قسمت رأسی، پایه و بین لاملاها روی فیلامنت بین لاملایی حضور داشتند. بر اساس مطالعات فراساختاری غشاء رأسی سلولهای کلراید شامل فرورفتگیهای عمیق، کم عمق و برآمده بود. به طور کلی، قدرت تحمل و سازش پذیری کپور معمولی نسبت به تغییرات شوری محیط، بدلیل ایجاد تغییرات سریع در سلولهای کلراید جهت تنظیم میزان ورود و خروج آب و الکترولیتها بالا بود بطوریکه گونه مورد نظر توانست نسبت به تغییرات شوریهای محیطی خود را تطبیق و ادامه حیات دهد.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 519 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | شوری | fa_IR |
| dc.subject | آبشش | fa_IR |
| dc.subject | کپور معمولی | fa_IR |
| dc.subject | ایمونوهیستوشیمی | fa_IR |
| dc.subject | فراساختاری | fa_IR |
| dc.subject | فيزيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | مطالعه تاثیر شوریهای مختلف محیطی بر سلول های کلراید آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش ایمونوهیستوشیمی و فراساختاری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه شهید چمران اهواز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه شهید چمران اهواز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 131 | |
| dc.citation.epage | 141 | |