| dc.contributor.author | حاسبی, زهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | معتمدزادگان, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | مدنی, رسول | fa_IR |
| dc.contributor.author | زمانی, عباس | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T10:00:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T10:00:02Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T10:00:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T10:00:02Z | |
| dc.date.issued | 2019-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حاسبی, زهره, معتمدزادگان, علی, مدنی, رسول, زمانی, عباس. (1398). استخراج و خالصسازی آنزیم تریپسین از روده ماهی سفید
(Rutilus frisii kutum) و محاسبه پارامترهای سینتیک و نیمه عمر آن. مجله علمي شيلات ايران, 28(5), 101-110. doi: 10.22092/ISFJ.2019.119548 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119548 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2059-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599553 | |
| dc.description.abstract | در دهههای اخیر بازیافت و شناسایی آنزیم های گوارشی از ماهیان توجه زیادی را به خود جلب کرده است و کاربردهای جدیدی نیز برای این آنزیم ها در برخی از صنایع، از قبیل صنعت غذا و صنایع شوینده تعریف شده است. یکی از این آنزیمهای استخراجی تریپسین است که در این پژوهش با استفاده از روش سه مرحلهای استخراج با بافر Tris–HCl 50 میلی مولار (حاوی 10 میلی مولارCaCl2 با pH 5/7)، ترسیب با سولفات آمونیوم60% اشباع و کروماتوگرافی غربالی Sephadex G-75 از روده ماهی سفید استخراج و خالصسازی شد و در نتیجه آن بازده 52% و میزان تخلیص 78/25 برابر (fold) بدست آمد. پارامترهای سینتیکی Vmax و Km با استفاده از معادله میکائیلس-منتن برای سوبسترای BAPNA بترتیب 9958/2 میکرومول بر میلیگرم در دقیقه و 5350/0 میلیمول محاسبه گردید و Kcat نیز S-1 2568/6 بدست آمد. نیمه عمر تریپسین روده ماهی سفید نیز با استفاده از تبدیل نمودار فعالیت آنزیم (دقیقه) به نمودار لگاریتم طبیعی و محاسبه شیب آن برابر با 72/58 دقیقه برای سوبسترای BAPNA محاسبه شد. نتایج نشان داد که تریپسین روده ماهی سفید با سهولت و هزینه کم قابل جداسازی و خالصسازی است و از لحاظ سینتیکی کارایی بالاتری نسبت به تریپسین تجاری (خوک) دارد و قابلیت استفاده را در صنایع غذایی، صنایع شیلات، تهیه محیط کشت میکروبی و همچنین کاربرد درتحقیقات بیوتکنولوژی دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 545 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119548 | |
| dc.subject | ماهی سفید | fa_IR |
| dc.subject | تریپسین | fa_IR |
| dc.subject | نیمه عمر | fa_IR |
| dc.subject | BAPNA | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | استخراج و خالصسازی آنزیم تریپسین از روده ماهی سفید
(Rutilus frisii kutum) و محاسبه پارامترهای سینتیک و نیمه عمر آن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیوتکنولوژی مؤسسۀ تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات دانشکدۀ منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 101 | |
| dc.citation.epage | 110 | |