نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدریا, مهرنوشfa_IR
dc.contributor.authorسجادی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorیوسف زادی, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorسوری نژاد, ایمانfa_IR
dc.contributor.authorزارعی, معروفfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T10:00:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:00:02Z
dc.date.available1399-08-23T10:00:01Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:00:02Z
dc.date.issued2019-12-01en_US
dc.date.issued1398-09-10fa_IR
dc.identifier.citationدریا, مهرنوش, سجادی, مسعود, یوسف زادی, مرتضی, سوری نژاد, ایمان, زارعی, معروف. (1398). بررسی فعالیت آنتی‌‌فولینگ عصاره‌‌های خیار دریایی (Stichopus herrmanni) در آزمایشگاه و عملکرد آنها در پوششهای رزین اپوکسی در محیط دریا. مجله علمي شيلات ايران, 28(5), 89-99. doi: 10.22092/ISFJ.2019.119540fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119540
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2247-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599552
dc.description.abstractتوسعه مواد آنتی‌‌فولینگ طبیعی و دوستدار محیط‌‌زیست یک جایگزین مناسب برای حل مشکل جهانی فولینگ دریایی محسوب می‌‌شود. در تحقیق حاضر فعالیت ضد‌‌باکتریایی، ضد‌‌میکروجلبکی، ضد‌‌بارناکل و آنتی‌‌فولینگی عصاره‌‌های غیرقطبی، نیمه‌‌قطبی و قطبی سه بخش مختلف بدن (دیواره بدن، لوله گوارش و درخت تنفسی) خیار‌‌دریایی Stichopus herrmanni بررسی گردید. سنجش فعالیت‌‌ مهاری عصاره‌‌های ان‌‌ هگزانی، اتیل‌‌استاتی و متانولی در آزمایشگاه بر علیه پنج سویه باکتری، دو گونه میکروجلبک و لارو بارناکل آزمایش شد. جهت بررسی عملکرد آنتی‌‌فولینگی، عصاره‌‌ها به پوشش رزین اپوکسی اضافه شده و به مدت سه ماه در دریا جاگذاری شدند. براساس نتایج، عصاره اتیل‌‌استاتی دیواره بدن با کمترین غلظت مهاری (MIC) در مقابله با باکتری S. aureus (500/0 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) و میکروجلبک I. galbana (125/0 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) و کمترین غلظت کشنده متوسط (LC50) در مقابله با لارو بارناکل (061/0 میلی‌‌گرم بر میلی‌‌لیتر) دارای بهترین عملکرد بازدارندگی در بین عصاره ها بود. در پایان دوره سه ماهه آزمایش، پنل پوشش دهی شده حاوی 4% عصاره اتیل‌‌استاتی دیواره بدن دارای کمترین وزن نهایی (51/5±67/189 گرم) و کمترین درصد پوشش فولینگ (76/74%) در بین همه پنل‌‌ها بود (05/0>P). با توجه به فعالیت آنتی‌‌فولینگی مناسب عصاره اتیل‌‌استاتی دیواره بدن S. herrmanni، استفاده از آن به عنوان جایگزین بالقوه طبیعی در رنگ‌‌های آنتی‌‌فولینگ قابل پیشنهاد است.  fa_IR
dc.format.extent736
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119540
dc.subjectمتابولیت‌های ثانویهfa_IR
dc.subjectخیار دریاییfa_IR
dc.subjectآنتی‌فولینگfa_IR
dc.subjectرزین اپوکسیfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت آنتی‌‌فولینگ عصاره‌‌های خیار دریایی (Stichopus herrmanni) در آزمایشگاه و عملکرد آنها در پوششهای رزین اپوکسی در محیط دریاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue5
dc.citation.spage89
dc.citation.epage99


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد