نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنصراله زاده ساروی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorقیاسی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorصفری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorمخلوق, آسیهfa_IR
dc.contributor.authorنصراله تبار, عبدالهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدزاده, ولی الهfa_IR
dc.contributor.authorمنعمی, عسگریfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:59:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T10:00:00Z
dc.date.available1399-08-23T09:59:59Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T10:00:00Z
dc.date.issued2019-12-01en_US
dc.date.issued1398-09-10fa_IR
dc.identifier.citationنصراله زاده ساروی, حسن, قیاسی, مریم, صفری, رضا, مخلوق, آسیه, نصراله تبار, عبداله, محمدزاده, ولی اله, منعمی, عسگری. (1398). مطالعه عوامل خطر ساز درکارگاههای تکثیر و پرورش قزل آلا براساس پارامترهای محیطی آب در رودخانه هراز. مجله علمي شيلات ايران, 28(5), 67-78. doi: 10.22092/ISFJ.2019.119533fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119533
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2214-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599550
dc.description.abstractاین مطالعه به تغییرات پارامترهای محیطی کیفیت آب رودخانه هراز به ­عنوان عوامل خطرساز مزارع قزل آلا پرداخته­است. تعداد 84 نمونه آب در6 ایستگاه واقع درکارگاه پرورش ماهی قزل­آلا طی هفت ماه طی سال­های 97-1396 جمع‌آوری شد. اندازه­گیری پارامترها با روش­های استاندارد تیتراسیون و اسپکتروفتومتری انجام گرفت. طبق نتایج، دامنه تغییرات دمای آب (0/17-0/4 درجه سانتی‌گراد)، دمای هوا (0/28-0/5 درجه سانتی‌گراد)، اکسیژن محلول (24/14-36/7 میلی­گرم بر لیتر)، اکسیژن خواهی بیولوژیک (80/20-20/0 میلی­گرم بر لیتر)، اکسیژن خواهی شیمیایی (40/41-50/3 میلی­گرم بر لیتر)، هدایت الکتریکی (650-345 میکروزیمنس­برسانتیمتر)، کدورت (NTU  81-2)، کل مواد جامد معلق (72/0-01/0 گرم بر لیتر)، pH (15/8-98/6)، فسفرکل/فسفر(15/0-01/0 میلی­گرم بر لیتر)، فسفات (20/0-01/0 میلی­گرم بر لیتر)، آمونیم (313/0-020/0 میلی­گرم بر لیتر)، آمونیاک (36/4-14/0 میکروگرم برلیتر)، نیتریت (21/0-01/0 میلی­گرم بر لیتر)، تعداد کلیفرم مدفوعی (CFU/100ml30000-9) و شاخص کیفیت آب (IRWQISC) (5/98-5/48)  بوده است. نتایج براساس آزمون رگرسیون گام به گام نشان داد که عوامل خطرساز کیفیت آب در رودخانه هراز پارامترهای کلیفرم مدفوعی، فسفات،کدورت و اکسیژن خواهی بیوشیمیایی بوده­است و کلیفرم مدفوعی، ضریب تاثیر (ضریب بتا) بیشتری در مقایسه با سایر پارامترها داشتند (05/0p<). در نتیجه، طبق میانگین ایستگاهی شاخص کیفیت (کمتر از 55)، آب رودخانه هراز برای پرورش ماهی قزل­آلا آلوده و بحرانی است اما برای پرورش ماهی مقاوم و حیات وحش دارای شمارش میکروبی قابل­قبول است. همچنین علاوه بر تغییر فصلی پارامترهای محیطی و میزان بارندگی، نحوه مدیریت کارگاه­ها نیز در حفظ کیفیت آب اهمیت دارد.fa_IR
dc.format.extent670
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119533
dc.subjectپارامترهای محیطیfa_IR
dc.subjectعوامل خطر سازfa_IR
dc.subjectکارگاه قزل آلاfa_IR
dc.subjectرودخانه هراز‌fa_IR
dc.subjectآلودگي محيطهاي آبيfa_IR
dc.titleمطالعه عوامل خطر ساز درکارگاههای تکثیر و پرورش قزل آلا براساس پارامترهای محیطی آب در رودخانه هرازfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژِی دریای خزرfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژِی دریای خزرfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژِی دریای خزرfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژِی دریای خزرfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژِی دریای خزرfa_IR
dc.contributor.departmentاداره کل شیلات مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentاداره کل شیلات مازندرانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue5
dc.citation.spage67
dc.citation.epage78


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد