| dc.contributor.author | خادمی حمیدی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | آدینه, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | هرسیج, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | قلیپور کنعانی, حسنا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:59:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:59:58Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:59:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:59:58Z | |
| dc.date.issued | 2019-12-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-09-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خادمی حمیدی, محمد, آدینه, حسین, هرسیج, محمد, قلیپور کنعانی, حسنا. (1398). تاثیر استفاده برخی از عصارهای گیاهی بر رشد و تغذیه، آنزیمهای گوارشی و پارامترهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 28(5), 47-56. doi: 10.22092/ISFJ.2019.119525 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119525 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2210-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599548 | |
| dc.description.abstract | تاثیر عصاره های کونوکارپوس (Conocarpus erectus L.)، پالونیا (Paulownia fortunei) و مخلوط آنها (%50 کونوکارپوس+ %50 پالونیا) بر کارایی رشد و تغذیه، فعالیت آنزیمهای گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی ماهی قزل آلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) مورد مطالعه قرار گرفت. ماهیان به 4 گروه تغذیه ای با رژیم غذایی %0 (T1)، %1 عصاره کونوکارپوس (T2)، %1 عصاره پالونیا (T3) و مخلوط آنها (T4) بهمدت 30 روز تقسیم شدند. 180 قطعه ماهی (09/4±57 گرم) به طور تصادفی در 12 آکواریوم 70 لیتری قرار گرفتند که به 3 تیمار و 1 شاهد تقسیم شدند. عملکرد رشد ماهیان در همه تیمارهای تغذیه شده با عصارههای گیاهی در مقایسه با شاهد افزایش معنی دار آماری داشت (05/0p<)؛ بیشترین مقدار در تیمار 4 بدست آمد. ضریب تبدیل غذایی (FCR) در تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد بهبود یافت. سطوح آنزیم های گوارشی افزایش معنی داری در تیمار 3 ماهی تغذیه شده با %1 عصاره پالونیا در مقایسه با سایر تیمارها و شاهد نشان داد. اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی مختلف و شاهد در سطح پروتئین و آلبومین سرم خون ماهی وجود نداشت (05/0p>) در حالیکه مقادیر گلوکز و هموگلوبین در ماهیان مصرف کننده عصاره گیاهی افزایش معنی داری آماری داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از عصارهای کنوکارپوس و پالونیا در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان منجر به بهبود رشد، آنزیمهای گوارشی و ایمنی غیر اختصاصی خون شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 444 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119525 | |
| dc.subject | ماهی قزلآلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | عصارههای گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | فعالیت آنزیمهای گوارشی | fa_IR |
| dc.subject | ایمنی غیر اختصاصی | fa_IR |
| dc.subject | تكثير و پرورش | fa_IR |
| dc.title | تاثیر استفاده برخی از عصارهای گیاهی بر رشد و تغذیه، آنزیمهای گوارشی و پارامترهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه کنبد کاووس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه کنبد کاووس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه کنبد کاووس، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه کنبد کاووس، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 47 | |
| dc.citation.epage | 56 | |