| dc.contributor.author | جلالی, سارا | fa_IR |
| dc.contributor.author | جمیلی, شهلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | صیاد بورانی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | رمضانی فرد, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | سپهداری, ابوالفضل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:59:49Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:59:49Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:59:49Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:59:49Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جلالی, سارا, جمیلی, شهلا, صیاد بورانی, محمد, رمضانی فرد, احسان, سپهداری, ابوالفضل. (1397). بررسی روند تکامل دهان و تعیین اندازه آن در لارو و بچه ماهی
سیاه کولی (Vimba vimba). مجله علمي شيلات ايران, 27(3), 65-73. doi: 10.22092/ISFJ.2018.117012 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117012 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1919-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599534 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش روند تکامل مورفولوژیک دهان، به جهت اهمیت تعیین اندازه غذای پلت در زمان شروع تغذیه خارجی با توجه به اندازه دهان در لارو و بچه ماهی سیاه کولی (Vimba vimba) از لحظه تفریخ تا مرحله رها سازی به دریا به مدت 60 روز بررسی شد. نمونه برداری بصورت کاملاً تصادفی و از روز 1 تا 8 پس از تفریخ بصورت روزانه و سپس با فواصل 2، 5 و 10 روزه تا روز 60 پس از تفریخ انجام شد. بررسی مورفولوژی دهان با استفاده از میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM) انجام شد. همچنین طول فک بالا و پایین و اندازه شکاف دهان در زوایای°45 و °90 به منظور ارزیابی اندازه غذای پلت محاسبه شد. در روز 1 پس از تفریخ، حفره دهانی باز و در لارو 2 روزه، پاپیلاهای فیلیفرم و لبها شروع به شکلگیری کردند. در روز سوم، شروع تشکیل جوانههای چشایی بود و در روز چهارم، دهان هلالی شکل و ساختار پاپیلا کاملاً مشخص بود. در روز هشتم تعدادی نوروماست در اطراف دهان مشاهده گردید. در نهایت میتوان نتیجه گرفت که لارو V. vimba احتمالا قادر به بلع، هضم و جذب غذای پلت همزمان با آغاز تغذیه خارجی به همراه غذای زنده از روز 8 پس از تفریخ با اندازه 110 میکرومتر میباشد. به طوری که از روز 20 پس از تفریخ تا پایان دوره پرورش، لاروها میتوانند تنها از غذای دستی استفاده نمایند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 501 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.117012 | |
| dc.subject | ماهی سیاه کولی | fa_IR |
| dc.subject | تکامل | fa_IR |
| dc.subject | مورفولوژی دهان | fa_IR |
| dc.subject | تعیین اندازه | fa_IR |
| dc.title | بررسی روند تکامل دهان و تعیین اندازه آن در لارو و بچه ماهی
سیاه کولی (Vimba vimba) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 65 | |
| dc.citation.epage | 73 | |