نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآدینه, حسینfa_IR
dc.contributor.authorهرسیج, محمدfa_IR
dc.contributor.authorناظر, عافیهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:59:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:59:46Z
dc.date.available1399-08-23T09:59:46Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:59:46Z
dc.date.issued2018-08-01en_US
dc.date.issued1397-05-10fa_IR
dc.identifier.citationآدینه, حسین, هرسیج, محمد, ناظر, عافیه. (1397). تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش. مجله علمي شيلات ايران, 27(3), 11-21. doi: 10.22092/ISFJ.2018.116923fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.116923
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2014-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599529
dc.description.abstractیکی از اهداف صنعت آبزی‌‌پروری، افزایش تولید ماهی با کمترین میزان استرس ناشی از ترشح آمونیاک است. گیاه یوکا (Yucca schidigera) از ساپونین‌‌های استروئیدی، پلی‌‌ساکاریدها و پلی‌‌فنل‌‌ها تشکیل شده است که فعالیت فلور روده را برای بهبود فرآیند گوارش افزایش می‌‌دهد، همچنین ظرفیت جذب زیادی برای ترکیبات مضر فرار مانند آمونیاک و سولفید هیدروژن دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سطوح مختلف عصاره یوکا بر عملکرد رشد، تغذیه ماهی کپور (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش به‌‌مدت 60 روز بود. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار T1 (شاهد، جیره بدون عصاره)، تیمارهای T2، T3 و T4 (به‌‌ترتیب جیره حاوی 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره یوکا) بود. در قالب طرح کاملاً تصادفی، تعداد 360 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 04/0±40/2 گرم و طول 05/0±47/5 سانتی‌‌متر در 12 تانک 40 لیتری ذخیره‌‌سازی شد. سطوح مختلف عصاره بر روی غذای تجاری اسپری و در 4 نوبت روزانه مصرف شد. وزن نهایی در تیمار T4 در مقایسه با شاهد (T1) و سایر تیمارهای آزمایشی (T2 و T3) به طور معنی‌‌داری بالاتر بود (05/0p<). بطور مشابه، ضریب تبدیل غذایی (37/0±01/2) و نسبت کارایی پروتئین (01/0±17/0) به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد (بترتیب 31/0±71/2 و 01/0±14/0) بهتر بود. ترکیبات بیوشیمیایی لاشه اختلاف معنی‌‌دار آماری بین تیمارهای مختلف نشان داد (05/0p<). آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که کمترین مقدار پروتئین و بیشترین مقدار چربی در تیمار T4  بترتیب  63/2±87/62 درصد و 55/1±29/26 درصد بدست آمد. پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در محدوده توصیه شده برای ماهی کپور بود. تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد کمترین مقدار آمونیاک و بیشترین مقدار نیترات در محیط آبی پرورش را داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که، استفاده از عصاره یوکا می‌‌تواند سبب بهبود وضعیت رشد، تغذیه، ترکیبات لاشه و همچنین کیفیت آب محیط پرورش ماهی کپور معمولی شود.fa_IR
dc.format.extent722
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.116923
dc.subjectماهی کپورfa_IR
dc.subjectعصاره یوکاfa_IR
dc.subjectپارامترهای رشدfa_IR
dc.subjectترکیبات لاشهfa_IR
dc.subjectکیفیت آبfa_IR
dc.titleتاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گنبد کاووسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گنبد کاووسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گنبد کاووسfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue3
dc.citation.spage11
dc.citation.epage21


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد