| dc.contributor.author | آدینه, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | هرسیج, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | ناظر, عافیه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:59:46Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:59:46Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:59:46Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:59:46Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آدینه, حسین, هرسیج, محمد, ناظر, عافیه. (1397). تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش. مجله علمي شيلات ايران, 27(3), 11-21. doi: 10.22092/ISFJ.2018.116923 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.116923 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2014-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599529 | |
| dc.description.abstract | یکی از اهداف صنعت آبزیپروری، افزایش تولید ماهی با کمترین میزان استرس ناشی از ترشح آمونیاک است. گیاه یوکا (Yucca schidigera) از ساپونینهای استروئیدی، پلیساکاریدها و پلیفنلها تشکیل شده است که فعالیت فلور روده را برای بهبود فرآیند گوارش افزایش میدهد، همچنین ظرفیت جذب زیادی برای ترکیبات مضر فرار مانند آمونیاک و سولفید هیدروژن دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سطوح مختلف عصاره یوکا بر عملکرد رشد، تغذیه ماهی کپور (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش بهمدت 60 روز بود. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار T1 (شاهد، جیره بدون عصاره)، تیمارهای T2، T3 و T4 (بهترتیب جیره حاوی 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره یوکا) بود. در قالب طرح کاملاً تصادفی، تعداد 360 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 04/0±40/2 گرم و طول 05/0±47/5 سانتیمتر در 12 تانک 40 لیتری ذخیرهسازی شد. سطوح مختلف عصاره بر روی غذای تجاری اسپری و در 4 نوبت روزانه مصرف شد. وزن نهایی در تیمار T4 در مقایسه با شاهد (T1) و سایر تیمارهای آزمایشی (T2 و T3) به طور معنیداری بالاتر بود (05/0p<). بطور مشابه، ضریب تبدیل غذایی (37/0±01/2) و نسبت کارایی پروتئین (01/0±17/0) به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد (بترتیب 31/0±71/2 و 01/0±14/0) بهتر بود. ترکیبات بیوشیمیایی لاشه اختلاف معنیدار آماری بین تیمارهای مختلف نشان داد (05/0p<). آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که کمترین مقدار پروتئین و بیشترین مقدار چربی در تیمار T4 بترتیب 63/2±87/62 درصد و 55/1±29/26 درصد بدست آمد. پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در محدوده توصیه شده برای ماهی کپور بود. تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد کمترین مقدار آمونیاک و بیشترین مقدار نیترات در محیط آبی پرورش را داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که، استفاده از عصاره یوکا میتواند سبب بهبود وضعیت رشد، تغذیه، ترکیبات لاشه و همچنین کیفیت آب محیط پرورش ماهی کپور معمولی شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 722 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2018.116923 | |
| dc.subject | ماهی کپور | fa_IR |
| dc.subject | عصاره یوکا | fa_IR |
| dc.subject | پارامترهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | ترکیبات لاشه | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت آب | fa_IR |
| dc.title | تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گنبد کاووس | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 11 | |
| dc.citation.epage | 21 | |