نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorگنجور, محمدسعیدfa_IR
dc.contributor.authorقائدی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorراستیان نسب, ابوالحسنfa_IR
dc.contributor.authorصلاحی اردکانی, محمد میثمfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سیدعبدالحمیدfa_IR
dc.contributor.authorفلاحت, عیسیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:59:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:59:15Z
dc.date.available1399-08-23T09:59:15Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:59:15Z
dc.date.issued2019-03-01en_US
dc.date.issued1397-12-10fa_IR
dc.identifier.citationگنجور, محمدسعید, قائدی, علیرضا, راستیان نسب, ابوالحسن, صلاحی اردکانی, محمد میثم, حسینی, سیدعبدالحمید, فلاحت, عیسی. (1397). یافته علمی: مقایسه تغییرات غلظت گلوکز خون در مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) قبل و بعد از خوراک دهی.. مجله علمي شيلات ايران, 27(6), 171-175. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118093fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118093
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2094-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599481
dc.description.abstractدر این پژوهش، اندازه گیری و مقایسه گلوکز خون سرم مولدین قزل آلای رنگین کمان پرورشی در دو تیمار، قبل و بعد از خوراک دهی، انجام شد. هر تیمار شامل 10 مولد بود، نیمی از مولدها نر و نیم دیگر ماده بودند. خون گیری بکمک سرنگ و از ساقه دمی انجام شد. سپس، به کمک سانتریفیوژ سرم، جداسازی گردید. میزان گلوکز سرم به کمک کیت (کیت رنگ سنجی شرکت من) و بر اساس روش گلوکز اکسیداز انجام گرفت. میانگین گلوکز خون تیمار اول (ناشتا) 14± 2/92 میلی گرم بر دسی لیتر بود در حالی که میانگین گلوکز خون تیمار دوم (خوراک داده شده) 2/17± 2/189میلی گرم بر دسی لیتر بود. مقایسه ای بین دو تیمار بکمک روش  t-testانجام شد که نشان دهنده تفاوت معنی دار بین دو تیمار بود (05/0>p). نتیجه گیری نهایی نشان داد تغذیه ماهی سبب تغییر در غلظت گلوکز خون گردید. لذا جهت صحت آزمایشات و تحقیقات آتی و استاندارد و همسان بودن آزمایشات، پیشنهاد می گردد 8 ساعت قبل از آزمایش قند به ماهی خوراک داده نشود. fa_IR
dc.format.extent310
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118093
dc.subjectقزل آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectگلوکزfa_IR
dc.subjectسرم.fa_IR
dc.subjectفيزيولوژي آبزيانfa_IR
dc.titleیافته علمی: مقایسه تغییرات غلظت گلوکز خون در مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) قبل و بعد از خوراک دهی.fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران.fa_IR
dc.contributor.department1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران.fa_IR
dc.contributor.department1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران.fa_IR
dc.contributor.department1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران.fa_IR
dc.contributor.department1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران.fa_IR
dc.contributor.department1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران.fa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue6
dc.citation.spage171
dc.citation.epage175


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد