| dc.contributor.author | گنجور, محمدسعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | قائدی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | راستیان نسب, ابوالحسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | صلاحی اردکانی, محمد میثم | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, سیدعبدالحمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | فلاحت, عیسی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:59:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:59:15Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:59:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:59:15Z | |
| dc.date.issued | 2019-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | گنجور, محمدسعید, قائدی, علیرضا, راستیان نسب, ابوالحسن, صلاحی اردکانی, محمد میثم, حسینی, سیدعبدالحمید, فلاحت, عیسی. (1397). یافته علمی: مقایسه تغییرات غلظت گلوکز خون در مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) قبل و بعد از خوراک دهی.. مجله علمي شيلات ايران, 27(6), 171-175. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118093 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118093 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2094-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599481 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش، اندازه گیری و مقایسه گلوکز خون سرم مولدین قزل آلای رنگین کمان پرورشی در دو تیمار، قبل و بعد از خوراک دهی، انجام شد. هر تیمار شامل 10 مولد بود، نیمی از مولدها نر و نیم دیگر ماده بودند. خون گیری بکمک سرنگ و از ساقه دمی انجام شد. سپس، به کمک سانتریفیوژ سرم، جداسازی گردید. میزان گلوکز سرم به کمک کیت (کیت رنگ سنجی شرکت من) و بر اساس روش گلوکز اکسیداز انجام گرفت. میانگین گلوکز خون تیمار اول (ناشتا) 14± 2/92 میلی گرم بر دسی لیتر بود در حالی که میانگین گلوکز خون تیمار دوم (خوراک داده شده) 2/17± 2/189میلی گرم بر دسی لیتر بود. مقایسه ای بین دو تیمار بکمک روش t-testانجام شد که نشان دهنده تفاوت معنی دار بین دو تیمار بود (05/0>p). نتیجه گیری نهایی نشان داد تغذیه ماهی سبب تغییر در غلظت گلوکز خون گردید. لذا جهت صحت آزمایشات و تحقیقات آتی و استاندارد و همسان بودن آزمایشات، پیشنهاد می گردد 8 ساعت قبل از آزمایش قند به ماهی خوراک داده نشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 310 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118093 | |
| dc.subject | قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | گلوکز | fa_IR |
| dc.subject | سرم. | fa_IR |
| dc.subject | فيزيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | یافته علمی: مقایسه تغییرات غلظت گلوکز خون در مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) قبل و بعد از خوراک دهی. | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | 1- مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (AREO)، یاسوج، ج.ا.ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 171 | |
| dc.citation.epage | 175 | |