نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزارع تبار, امینهfa_IR
dc.contributor.authorاورجی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorیگانه, سکینهfa_IR
dc.contributor.authorکرامت, عبدالصمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:59:01Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:59:01Z
dc.date.available1399-08-23T09:59:01Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:59:01Z
dc.date.issued2020-02-01en_US
dc.date.issued1398-11-12fa_IR
dc.identifier.citationزارع تبار, امینه, اورجی, حسین, یگانه, سکینه, کرامت, عبدالصمد. (1398). اثرات جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی جو بر تغییرات آنزیمهای گوارشی و کبدی در بچه ‌‌ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius). مجله علمي شيلات ايران, 28(6), 111-121.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2174-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599461
dc.description.abstractspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;اثرات جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی جو بر تغییرات آنزیم های گوارشی و کبدی در جیره غذایی بچه ماهی آزاد دریای خزر (/span/span/spanemspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;Salmo trutta caspius/span/span/span/emspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;) با وزن اولیه 1/1/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;span style=font-size:12.0pt;plusmn;/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;53/16 گرم، طی یک پژوهش 8 هفته‌ای و /span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار، هر یک با 3 تکرار بررسی گردید./span/span/span span style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;جیره شاهد (فاقد کنسانتره پروتئینی جو) و 4 جیره حاوی سطوح (25، 50، 75، 100 درصد) کنسانتره پروتئینی جو بودند. در پایان دوره آزمایش، میزان آنزیم آلکالین /span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;‌‌/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;فسفاتاز (/span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;ALP/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;)، آنزیم آسپارتات (/span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;AST/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;) و آلانین‌آمینوترانسفراز (/span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;ALT/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;) سرم تیمار‌‌های آزمایشی مختلف، تفاوت معنی‌‌داری را به لحاظ آماری نشان دادند (05/0/span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;p/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;)، اما در میزان/span/span/span span style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;لاکتات‌‌دهیدروژناز (/span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;LDH/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;) بین تیمار‌‌های آزمایشی مختلف تفاوت معنی‌‌داری مشاهده نشدnbsp; (05/0/span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;p/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;). در ماهیان تغذیه شده با جیره‌‌های آزمایشی تا سطح 75 درصد جایگزینی، فعالیت آنزیم پپسین با تیمار شاهد اختلاف معنی‌‌داری نشان نداد (05/0/span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;p/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;). فعالیت کیموتریپسین و آمینو پپتیداز در بین تیمار‌‌های آزمایشی مختلف تفاوت معنی‌‌داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0/span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;p/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;). در ماهیان تغذیه شده با جیره‌‌های آزمایشی تا سطح 50 درصد جایگزینی میزان فعالیت آنزیم تریپسین و آلکالین فسفاتاز نسبت به تیمار شاهد اختلاف معنی‌‌داری نشان ندادند (05/0/span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;p/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;). فعالیت آنزیم‌‌های آمیلاز و لیپاز نیز تفاوت معناداری را به لحاظ آماری در بین تیمارهای آزمایشی با سطوح مختلف کنسانتره پروتئینی جو نشان دادند (05/0/span/span/spanspan dir=LTRspan style=color:black;span style=font-family:times new roman,serif;p/span/span/spanspan style=color:black;span style=font-family:b compset;span style=font-size:12.0pt;). آنزیم‌های گوارشی در سطوح بالای جایگزینی کاهش یافت. ولی در سطوح متوسط جایگزینی اثرات کمتری در آنزیم‌های پانکراسی مشاهده شد. با توجه به نتایج مطالعه حاضر می‌توان اذعان نمود، که کنسانتره پروتئینی جو تا سطح 50 درصد جیره برای ماهی آزاد دریای خزر قابل تحمل است. اما وقتی که از این حد بالاتر رود، احتمالاً با افزایش مقدار مواد ضد تغذیه‌‌ای و به ‌‌دنبال آن کاهش جذب مواد مغذی، کاهش مقبولیت و پذیرش غذا و اثرات نامطلوب را بر رشد بدنبال خواهد داشت./span/span/spanfa_IR
dc.format.extent602
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectماهی آزاد دریای خزرfa_IR
dc.subjectکنسانتره پروتئینی جوfa_IR
dc.subjectآنزیم‌‌های گوارشیfa_IR
dc.subjectآنزیم‌‌های کبدیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاثرات جایگزینی پودر ماهی با کنسانتره پروتئینی جو بر تغییرات آنزیمهای گوارشی و کبدی در بچه ‌‌ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.department-گروه شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساریfa_IR
dc.contributor.department-گروه شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساریfa_IR
dc.contributor.department-گروه شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساریfa_IR
dc.contributor.department-گروه شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساریfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue6
dc.citation.spage111
dc.citation.epage121


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد