| dc.contributor.author | جعفرپور, سیدعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | اصفهانی, رحیمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفری, سید مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:58:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:58:44Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:58:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:58:44Z | |
| dc.date.issued | 2016-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-04-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جعفرپور, سیدعلی, اصفهانی, رحیمه, جعفری, سید مهدی. (1395). بررسی نانو ریزپوشانی اسیدچرب امگا-3 به وسیله ژلاتین ماهی و صمغ عربی با استفاده از روش کواسرواسیون. مجله علمي شيلات ايران, 25(2), 29-42. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110237 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110237 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1598-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599436 | |
| dc.description.abstract | هدف این پژوهش بهینه سازی نانو ریزپوشانی اسیدهای چرب امگا-3 با استفاده از روش کوآسرواسیون مرکب با روش سطح پاسخ (RSM) در قالب طرح مرکب مرکزی (CCD) بود، لذا نانو ذرات حاوی امگا-3 توسط دیواره ژلاتین پوست ماهی قزل آلای رنگین کمان و صمغ عربی با استفاده از روش کواسرواسیون مرکب تولید شدند. این روش قابلیت منحصر بفرد جداسازی الکترواستاتیکی فازهای مایع-مایع بر اساس تجمیع ماکرویون های با بار مخالف را دارد. تأثیر سه متغیر مستقل غلظت ژلاتین ماهی (۳۳ تا ۶۶ درصد)، غلظت اسید چرب امگا-3 (۱۰ تا ۳۰ درصد) و سرعت هموژنایزر (در سه سطح rpm 10000، rpm 15000و rpm 20000) بر متغیرهای وابسته از قبیل اندازه ذرات، میزان روغن سطحی، روغن کپسوله شده و کارآیی ریزپوشانی، بررسی شد. بر اساس نتایج بدست آمده سرعت هموژنایزر بیشترین تأثیر را بر اندازه ذرات داشت (01/0>p). همچنین تیمارهایی که در آنها اسیدهای چرب امگا-3 بیشتری استفاده شده، در مقایسه با تیمارهای با امگا-3 کمتر، از روغن سطحی نانو ذرات بیشتری برخوردارند . پودرهای تولیدشده کارآیی ریزپوشانی در حدود ۷۴/۶۹ الی ۴۱/۹۸ درصد دارند. بنابراین پیشنهاد می گردد به منظور نانوریزپوشانی اسیدچرب امگا-3 از مقادیر ۳۳% ژلاتین ماهی ، 30% اسید چرب امگا-۳ و سرعت هموژنایزر با rpm 20000 استفاده گردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 921 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110237 | |
| dc.subject | اسید چرب امگا-3 | fa_IR |
| dc.subject | ریزپوشانی | fa_IR |
| dc.subject | ژلاتین ماهی | fa_IR |
| dc.subject | کواسرواسیون | fa_IR |
| dc.subject | نانوکپسول | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | بررسی نانو ریزپوشانی اسیدچرب امگا-3 به وسیله ژلاتین ماهی و صمغ عربی با استفاده از روش کواسرواسیون | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 25 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 29 | |
| dc.citation.epage | 42 | |