نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخیابانی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorکرامت, عبدالصمدfa_IR
dc.contributor.authorاورجی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیلی فریدونی, ابوالقاسمfa_IR
dc.contributor.authorحسین زاده صحافی, همایونfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:58:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:58:41Z
dc.date.available1399-08-23T09:58:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:58:41Z
dc.date.issued2020-06-01en_US
dc.date.issued1399-03-12fa_IR
dc.identifier.citationخیابانی, علیرضا, کرامت, عبدالصمد, اورجی, حسین, اسماعیلی فریدونی, ابوالقاسم, حسین زاده صحافی, همایون. (1399). تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخص‌‌های رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران, 29(2), 179-191.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2309-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599431
dc.description.abstractاسیدهای چرب بلند زنجیره چند غیر اشباع (LC-PUFA)، همچون اسید آراشیدونیک (C20:4n-6) نقش حیاتی در کنترل و تنظیم عملکرد رشد، متابولیسم چربی‌‌ها، عملکرد غشای سلولی و عملکرد سیستم ایمنی ماهیان دارند. این پژوهش به منظور تولید ماهیان مقاوم و با کیفیت‌تر ماهی گورخری با استفاده از مکمل غذایی اسید آراشیدونیک جهت رسیدن به نرخ رشد و بازماندگی مطلوب‌‌تر صورت گرفت. برای این منظور، پنج جیره آزمایشی با سطوح مختلف اسید آراشیدونیک، شامل مقادیر صفر(کنترل)، 5/0، 1، 2 و 4 درصد به کل اسید چرب جیره ترکیب شدند. ماهیان نورس گورخری (20 روزه) پنج مرتبه در روز به مدت 10 هفته تغذیه شدند. شاخص‌‌های رشد طول و وزن در این مدت ثبت شد. اگر چه پس از دوره، تیمارها در شاخص‌‌های رشد (طول و وزن) تفاوت معنی‌‌داری داشتند، اما در نرخ بازماندگی تفاوت آماری معنی‌‌داری مشاهده نشد. نتایج نشان داد، افزایش سطح اسید آراشیدونیک جیره (تا سطح 2 درصد از چربی کل)، بیشترین میزان وزن نهایی (01/0±38/0 گرم)، افزایش وزن بدن (16/0±32/0)، درصد افزایش وزن بدن (44/28±42/613)، درصد رشد روزانه (02/0±46/0)، نرخ رشد ویژه (01/0±39/1) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (03/0±12/1) را به نسبت سایر تیمارها بدنبال داشت. لذا، نتایج نشان داد اسید آراشیدونیک بر شاخص‌‌های رشد ماهی گورخری تأثیر معنی‌‌داری دارد.fa_IR
dc.format.extent569
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectاسید آراشیدونیکfa_IR
dc.subjectاسید چرب ضروریfa_IR
dc.subjectماهی گورخریfa_IR
dc.subjectشاخص‌‌های رشدfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleتاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخص‌‌های رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه جامع علمی علمی کاربردی، ایران، تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue2
dc.citation.spage179
dc.citation.epage191


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد