| dc.contributor.author | خیابانی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | کرامت, عبدالصمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | اورجی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسماعیلی فریدونی, ابوالقاسم | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسین زاده صحافی, همایون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:58:41Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:58:41Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:58:41Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:58:41Z | |
| dc.date.issued | 2020-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-03-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خیابانی, علیرضا, کرامت, عبدالصمد, اورجی, حسین, اسماعیلی فریدونی, ابوالقاسم, حسین زاده صحافی, همایون. (1399). تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخصهای رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio). مجله علمي شيلات ايران, 29(2), 179-191. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2309-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599431 | |
| dc.description.abstract | اسیدهای چرب بلند زنجیره چند غیر اشباع (LC-PUFA)، همچون اسید آراشیدونیک (C20:4n-6) نقش حیاتی در کنترل و تنظیم عملکرد رشد، متابولیسم چربیها، عملکرد غشای سلولی و عملکرد سیستم ایمنی ماهیان دارند. این پژوهش به منظور تولید ماهیان مقاوم و با کیفیتتر ماهی گورخری با استفاده از مکمل غذایی اسید آراشیدونیک جهت رسیدن به نرخ رشد و بازماندگی مطلوبتر صورت گرفت. برای این منظور، پنج جیره آزمایشی با سطوح مختلف اسید آراشیدونیک، شامل مقادیر صفر(کنترل)، 5/0، 1، 2 و 4 درصد به کل اسید چرب جیره ترکیب شدند. ماهیان نورس گورخری (20 روزه) پنج مرتبه در روز به مدت 10 هفته تغذیه شدند. شاخصهای رشد طول و وزن در این مدت ثبت شد. اگر چه پس از دوره، تیمارها در شاخصهای رشد (طول و وزن) تفاوت معنیداری داشتند، اما در نرخ بازماندگی تفاوت آماری معنیداری مشاهده نشد. نتایج نشان داد، افزایش سطح اسید آراشیدونیک جیره (تا سطح 2 درصد از چربی کل)، بیشترین میزان وزن نهایی (01/0±38/0 گرم)، افزایش وزن بدن (16/0±32/0)، درصد افزایش وزن بدن (44/28±42/613)، درصد رشد روزانه (02/0±46/0)، نرخ رشد ویژه (01/0±39/1) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (03/0±12/1) را به نسبت سایر تیمارها بدنبال داشت. لذا، نتایج نشان داد اسید آراشیدونیک بر شاخصهای رشد ماهی گورخری تأثیر معنیداری دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 569 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | اسید آراشیدونیک | fa_IR |
| dc.subject | اسید چرب ضروری | fa_IR |
| dc.subject | ماهی گورخری | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | تاثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اسید آراشیدونیک بر شاخصهای رشد و بازماندگی ماهی گورخری (Danio rerio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه جامع علمی علمی کاربردی، ایران، تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 179 | |
| dc.citation.epage | 191 | |