نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآهنگرزاده, میناfa_IR
dc.contributor.authorهوشمند, حسینfa_IR
dc.contributor.authorدهقان مدیسه, سیمینfa_IR
dc.contributor.authorسیدمرتضائی, سیدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:58:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:58:40Z
dc.date.available1399-08-23T09:58:40Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:58:40Z
dc.date.issued2020-06-01en_US
dc.date.issued1399-03-12fa_IR
dc.identifier.citationآهنگرزاده, مینا, هوشمند, حسین, دهقان مدیسه, سیمین, سیدمرتضائی, سیدرضا. (1399). بررسی میزان آلودگی میکروبی آبهای سطحی رودخانه گرگر بر اساس استانداردهای جهانی. مجله علمي شيلات ايران, 29(2), 169-178.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2295-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599430
dc.description.abstractرودخانه گرگر شاخه شرقی رودخانه کارون است که در شمال شهر شوشتر توسط بند میزان از شاخه غربی آن یعنی شطیط جدا می‌شود و با طی مسافتی حدود 78 کیلومتر مجدداً به شاخه شطیط و دز پیوسته و کارون بزرگ را تشکیل می‌‌دهد. این رودخانه ضمن تأمین آب شرب شهرستان شوشتر، هفتگل و بخشی از رامهرمز و روستاهای آن در زمره یکی از قطب‌‌های بزرگ پرورش ماهی استان بشمار می‌‌آید. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت آلودگی میکروبی آب رودخانه گرگر، مقایسه آلودگی میکروبی در ایستگاه‌‌های بالادست و پایین دست رودخانه و همچنین مقایسه با استانداردهای EPA جهت تعیین کاربری‌‌های مختلف، مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از 6 ایستگاه در طول رودخانه نمونه‌‌برداری به صورت ماهانه به‌‌ مدت یکسال صورت گرفت و شاخص‌‌های میکروبی شامل تعداد کل باکتری، تعداد کل کلی‌‌فرم و تعداد کلی‌‌فرم مدفوعی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان در هر 3 شاخص میکروبی را ایستگاه 2 بعد از محل تخلیه فاضلاب شهر شوشتر (بترتیب با CFU/mL 103× 24/15، MPN/100mL 82/68181 و  MPN/100mL 91/3380) کمترین میزان را ایستگاه 1 در بالادست رودخانه (بترتیب باCFU/mL 103× 8/2،  MPN/100mL 27/2627 و MPN/100mL 73/1062) دارد. نتایج آزمایش‌ها نشان داد که شاخص‌‌های میکروبی با توجه به تغییرات فصلی، زمان و مکان نمونه‌‌برداری متفاوت بوده و همچنین از نظر کیفی آب رودخانه گرگر در سطح پایینی بوده است و جهت مصارف انسانی مناسب نمی‌‌باشد.fa_IR
dc.format.extent486
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectشاخص باکتریاییfa_IR
dc.subjectآب‌‌های سطحیfa_IR
dc.subjectرودخانه گرگرfa_IR
dc.subjectآلودگي محيطهاي آبيfa_IR
dc.titleبررسی میزان آلودگی میکروبی آبهای سطحی رودخانه گرگر بر اساس استانداردهای جهانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده آبزی پروری جنوب کشورfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده آبزی پروری جنوب کشورfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده آبزی پروری جنوب کشورfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده آبزی پروری جنوب کشورfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue2
dc.citation.spage169
dc.citation.epage178


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد