| dc.contributor.author | آهنگرزاده, مینا | fa_IR |
| dc.contributor.author | هوشمند, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | دهقان مدیسه, سیمین | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیدمرتضائی, سیدرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:58:40Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:58:40Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:58:40Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:58:40Z | |
| dc.date.issued | 2020-06-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-03-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آهنگرزاده, مینا, هوشمند, حسین, دهقان مدیسه, سیمین, سیدمرتضائی, سیدرضا. (1399). بررسی میزان آلودگی میکروبی آبهای سطحی رودخانه گرگر بر اساس استانداردهای جهانی. مجله علمي شيلات ايران, 29(2), 169-178. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2295-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599430 | |
| dc.description.abstract | رودخانه گرگر شاخه شرقی رودخانه کارون است که در شمال شهر شوشتر توسط بند میزان از شاخه غربی آن یعنی شطیط جدا میشود و با طی مسافتی حدود 78 کیلومتر مجدداً به شاخه شطیط و دز پیوسته و کارون بزرگ را تشکیل میدهد. این رودخانه ضمن تأمین آب شرب شهرستان شوشتر، هفتگل و بخشی از رامهرمز و روستاهای آن در زمره یکی از قطبهای بزرگ پرورش ماهی استان بشمار میآید. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت آلودگی میکروبی آب رودخانه گرگر، مقایسه آلودگی میکروبی در ایستگاههای بالادست و پایین دست رودخانه و همچنین مقایسه با استانداردهای EPA جهت تعیین کاربریهای مختلف، مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از 6 ایستگاه در طول رودخانه نمونهبرداری به صورت ماهانه به مدت یکسال صورت گرفت و شاخصهای میکروبی شامل تعداد کل باکتری، تعداد کل کلیفرم و تعداد کلیفرم مدفوعی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان در هر 3 شاخص میکروبی را ایستگاه 2 بعد از محل تخلیه فاضلاب شهر شوشتر (بترتیب با CFU/mL 103× 24/15، MPN/100mL 82/68181 و MPN/100mL 91/3380) کمترین میزان را ایستگاه 1 در بالادست رودخانه (بترتیب باCFU/mL 103× 8/2، MPN/100mL 27/2627 و MPN/100mL 73/1062) دارد. نتایج آزمایشها نشان داد که شاخصهای میکروبی با توجه به تغییرات فصلی، زمان و مکان نمونهبرداری متفاوت بوده و همچنین از نظر کیفی آب رودخانه گرگر در سطح پایینی بوده است و جهت مصارف انسانی مناسب نمیباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 486 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | شاخص باکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | آبهای سطحی | fa_IR |
| dc.subject | رودخانه گرگر | fa_IR |
| dc.subject | آلودگي محيطهاي آبي | fa_IR |
| dc.title | بررسی میزان آلودگی میکروبی آبهای سطحی رودخانه گرگر بر اساس استانداردهای جهانی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 169 | |
| dc.citation.epage | 178 | |