نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعسگر زاده, فهیمهfa_IR
dc.contributor.authorعطایی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorچوبکار, نسرینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:58:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:58:32Z
dc.date.available1399-08-23T09:58:32Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:58:32Z
dc.date.issued2020-06-01en_US
dc.date.issued1399-03-12fa_IR
dc.identifier.citationعسگر زاده, فهیمه, عطایی, مریم, چوبکار, نسرین. (1399). مقایسه تطبیقی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی Benthosema pterotum Alcock, 1890) ) و ژلاتین گاوی. مجله علمي شيلات ايران, 29(2), 53-63.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2276-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599419
dc.description.abstractدر این مطالعه برای نخستین بار ژلاتین فانوس ماهی (Benthosema pterotum Alcock, 1890)، با هدف استفاده بهینه از این صید جانبی ارزشمند استخراج گردید. ترکیبات (رطوبت، خاکستر، پروتئین)، قدرت ژلی، دمای ژل شدن و دمای ذوب شدن ژلاتین استخراج شده، بررسی و با خواص ژلاتین تجاری گاوی موجود در بازار، مقایسه شد. دو نمونه ژلاتین مورد بررسی همچنین از لحاظ خصوصیات رنگی با یکدیگر مقایسه شدند. میزان رطوبت و خاکستر ژلاتین فانوس ماهی در مقایسه با ژلاتین گاوی به طور معنی‌داری بیشتر بود. رطوبت و خاکستر ژلاتین فانوس ماهی بترتیب برابر با 1/0±2/8 % و 1/0±2/3 % اندازه‌گیری شد. میزان پروتئین ژلاتین گاوی به طور معنی‌داری بالاتر از میزان پروتئین ژلاتین فانوس ماهی و برابر با 1/0±7/91 % اندازه‌گیری شد، در حالی که میزان پروتئین ژلاتین فانوس ماهی برابر با 1/0±3/86 % بود (p<0/05). دما و زمان ذوب ژلاتین فانوس ماهی (5/0±23 درجه سانتی‌گراد، 0/2±135 ثانیه) ، به دلیل کم بودن مقدار هیدروکسی‌پرولین در آن، به طور معنی‌داری پایین‌تر از دما و زمان ذوب ژلاتین گاوی بود (5/0±26 درجه سانتی‌گراد، 0/1±150 ثانیه) که در کل از مزایای ژلاتین ماهی می‌باشد (p<0/05). اختلاف معنی‌داری بین قدرت ژلی ژلاتین فانوس ماهی (00/1±45 گرم) و ژلاتین گاوی (2/1±240 گرم) مشاهده شد (p<0/05). ژلاتین گاوی از لحاظ فاکتورهای رنگی، در مقایسه با ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی، دارای کیفیت بهتر بود. در مجموع، از ژلاتین فانوس ماهی می‌توان به عنوان یک منبع اقتصادی و حلال در بسیاری از صنایع، با رویکرد بیوتکنولوژی، به جای ژلاتین خوک و گاو استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent496
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectژلاتینfa_IR
dc.subjectBenthosema pterotumfa_IR
dc.subjectخواص فیزیکوشیمیاییfa_IR
dc.subjectقدرت ژلیfa_IR
dc.subjectمحصول جانبیfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleمقایسه تطبیقی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ژلاتین استخراج شده از فانوس ماهی Benthosema pterotum Alcock, 1890) ) و ژلاتین گاویfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد کرمانشاهfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue2
dc.citation.spage53
dc.citation.epage63


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد