یافته علمی: بررسی آلودگی میکروبی میگوهای تجاری بازار شهر اهواز
(ندگان)پدیدآور
پروین, پردیسخوشنود, زهرانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از انجام مطالعه ی حاضر بررسی کارایی روش بسته بندی در خلا در وضعیت آلودگی میکروبی فیله ی ماهیان بسته بندی شده موجود در بازار اهواز می باشد. به منظور بررسی آلودگی میکروبی میگوهای تجاری در بازار اهواز، 8 گونهی متداول موجود شامل شامل ببری سبز Penaeus semisulcatus، هندی سفید Penaeus indicus، صورتی جنوبیPenaeus farfante ، شاه میگو Penulirus homarus، موزی Penaeus merguiensis، کیدیParapenaopsis stylifra ، سرتیز Metapenaeus affinis، وانامی Litopenaeus vanamei استفاده گردید. جهت بررسی آلودگی میکروبی این میگوها از بافت عضله نمونه برداری شد. دو خانواده باکتریایی (Vibrionaceae و Streptococcaceae) مشتمل بر 2 جنس و 3 گونه جداسازی شدند. بیشترین گونه جدا شده Streptococcus faecalis با درصد فراوانی 5/61% و کمترین میزان فراوانی مربوط به Vibrio alginolyticus با میزان فراوانی 7/7% بود. میگوی صورتی جنوبی با میزان آلودگی Vibrio parahaemolyticus به میزان 103× 5/4 دارای بالاترین میزان آلودگی بود. همچنین وجود یک گونه قارچ از شاخه Ascomycota با نام Penicillium expansum از خانواده Trichocomaceae مشاهده گردید. با توجه به اینکه 25% نمونه های مورد مطالعه دارای آلودگی باکتریایی بودند به نظر می رسد که نظارت دقیق و مستمر بر بیماری زاهای احتمالی V. parahaemolyticus، به منظور ارزیابی در معرض خطر بودن سلامت انسان از طریق مصرف غذاهای دریایی، لازم و ضروری می باشد.
کلید واژگان
میگوآلودگی میکروبی
آلودگی قارچی
ميكروبيولوژي آبزيان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-011398-06-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفولگروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
شاپا
1026-13542322-5998




