مقایسه اثر جیرههای حاوی پروبیوتیکهای Lactobacillus acidophilus و Pediococcus pentosaceus بر شاخصهای رشد، خونشناسی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio))
(ندگان)پدیدآور
اینانلو, کمالعلی نژاد, سهیلزحمتکش, عسگرامینیان فتیده, باقرنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر دو باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و پدیوکوکوس پنتوساسئوس بر شاخصهای خونی، ایمنیشناسی و رشد بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. به این منظور تعداد 180 عدد ماهی با وزنS.D) 44/1±gr14 (در 3 تیمار ذخیرهسازی شدند. تیمار 1: جیره تجاری حاوی پروبیوتیک Lactobacillus acidophilus g/10kg(1010CFUg-1) 5/1 و تیمار 2: جیره تجاری حاوی پروبیوتیک Pediococcus pentosaceus g/10kg(1010CFUg-1) 5/1 و تیمار 3 یا شاهد با استفاده از غذای تجاری بدون پروبیوتیک، به مدت 60 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش، تعداد 15 ماهی از هر تیمار نمونهگیری و شاخصهای رشد، خونشناسی و ایمنی اندازهگیری شد. بر اساس نتایج، درصد افزایش وزن، درصد نوتروفیل و مونوسیت، لایزوزیم و C3 در تیمار 1 به شکل معنیداری بیشتر از تیمارهای 2 و 3 بود. مقادیر هماتوکریت، گلبول قرمز خون، هموگلوبین، MCV، MCH در تیمار 2 به شکل معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود. مقادیر MCHC و درصد لنفوسیت در تیمار 3 بیشترین مقدار را نشان داد. مقادیر IGM و C4 در بین تیمارها تفاوت معنیدار آماری نشان ندادند. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از جیره حاوی پروبیوتیکهای Lactobacillus acidophilus و Pediococcus pentosaceus میتواند تاثیرات مثبتی بر فراسنجههای رشد، خونشناسی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی داشته باشد
کلید واژگان
کپور معمولیپروبیوتیک
شاخصهای خونی
ایمنی
رشد
بهداشت و بيماريهاي آبزيان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-011398-06-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته بیوتکنولوژی آبزیان، مرکز آموزش علوم و صنایع شیلاتی میرزا کوچک خان رشتموسسه آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
: گروه شیلات، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
گروه شیلات، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




