| dc.contributor.author | فهیم دژبان, یاسمن | fa_IR |
| dc.contributor.author | مطلبی, عباسعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, سید ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | خانیپور, علی اصغر | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطانی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | زارع گشتی, قربان | fa_IR |
| dc.contributor.author | خدابنده, فرشته | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:58:00Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:58:01Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:58:00Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:58:01Z | |
| dc.date.issued | 2013-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فهیم دژبان, یاسمن, مطلبی, عباسعلی, حسینی, سید ابراهیم, خانیپور, علی اصغر, سلطانی, مهدی, زارع گشتی, قربان, خدابنده, فرشته. (1392). بررسی اثر عصاره رزماری (Rosmarinus officinalis)و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر پایداری اسیدهای چرب در گوشت چرخ شده منجمد ماهی کپورنقرهای (Hypophthalmichthys molitrix). مجله علمي شيلات ايران, 22(2), 87-98. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110122 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110122 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-970-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599372 | |
| dc.description.abstract | هدف از اجرای این تحقیق، بررسی اثر عصاره رزماری
oRosmarinus Zataria multiflora
تیمار1
تیمار 2: گوشت چرخ کرده منجمد + آویشن 300 میلیگرم در کیلوگرم در بسته بندی معمولی
تیمار 3: گوشت چرخ کرده منجمد + رزماری 200 میلیگرم در کیلوگرم در بستهبندی معمولی
تیمار 4: گوشت چرخ کرده منجمد + ترکیب رزماری (100میلیگرم در کیلوگرم) و آویشن(100 میلیگرم در کیلوگرم) در بسته بندی معمولی
بعد از انجماد سریع نمونهها در فریزر مارپیچی
الف: اسیدهای چرب اشباع
ب: اسیدهای چرب تک غیراشباع
ج: اسیدهای چرب چند غیراشباع
د: اسیدهای چرب چند غیراشباع
با بررسی نتایج حاصل از این تحقیق مشخص گردید نگهداری
– شاهد : گوشت چرخ کرده منجمد در بسته بندی معمولیبا روش انجماد سریع انفرادی، جهت نگهداری به سردخانه با دمای (18-) درجه سانتیگراد انتقال یافتند. مدت زمان نگهداری در سردخانه، و اندازهگیری پروفایل اسیدهایچرب بمدت 6 ماه انجام گرفت که بر اساس جدول زمانی از پیش تعیین شده نمونهبرداری جهت تعیین و اندازهگیری پروفایل اسیدهایچرب، از فاز صفر آغاز سپس در ماه اول در فواصل ده روزه، در ماه دوم 15 روزه و از ماه سوم به بعد بصورت ماهانه صورت گرفت. شناسائی، تعیین و اندازهگیری پروفایل اسیدهایچرب به روش کروماتوگرافی گازی انجام شد. در این تحقیق سطوح مختلف اسیدهای چرب اعم از اشباع و غیر اشباع در 3 تیمار آزمایشی و 1 تیمار شاهد به شرح ذیل تعیین شدند: Saturated Fatty Acid : مریستیک / پالمتیک / هپتادکانوئیک/ استئاریک / آراشیدیک :پالمیتولئیک/ اولئیک/ گادولئیک، ایکوزانوئیک Poly Unsaturated Fatty Acid : لینولئیک/ آلفالینولنیک بلند زنجیرهHigh Unsaturated Fatty Acid : آراشیدونیک / ایکوزاپنتانوئیک اسید / دوکوزاهگزانوئیکاسید گوشت چرخ شده منجمد ماهی فیتوفاگ حاوی عصارههای آویشن و رزماری در شرایط انجماد، باعث پایداری اسیدهای چرب گردیده به طوری که در هیچ کدام از اسیدهای چرب اندازه گیری شده روند کاهشی و یا افزایشی معنیداری مشاهده نگردیده است. همچنین نتایج به دست آمده از پروفایل اسیدهای چرب و شاخصهای مربوط به آنها و نیز بررسی آزمونهای آماری نشان میدهند که تیمار حاوی عصاره رزماری، پایداری بیشتری را طی دوره نگهداری در سردخانه (18-) درجه سانتیگراد در مقایسه با نمونه شاهد و سایر تیمارها نشان داده است؛ و در مقایسه با گوشت چرخ شده منجمد ماهی فیتوفاگ تیمار شده با عصاره رزماری تا انتهای دوره نگهداری 6 ماه قابل مصرف بودند.
Mono Unsaturated Fatty Acidبر میزان پایداری اسیدهای چرب در گوشت چرخ شده منجمد ماهی کپور نقرهای میباشد. تیمارهای مورد بررسی عبارتند از:و آویشن شیرازی fficinalis | fa_IR |
| dc.format.extent | 686 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110122 | |
| dc.subject | آنتی اکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | گیاهان دارویی | fa_IR |
| dc.subject | فرآوری | fa_IR |
| dc.subject | ماهی کپور نقرهای | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر عصاره رزماری (Rosmarinus officinalis)و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر پایداری اسیدهای چرب در گوشت چرخ شده منجمد ماهی کپورنقرهای (Hypophthalmichthys molitrix) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 87 | |
| dc.citation.epage | 98 | |