نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعزیزی, الههfa_IR
dc.contributor.authorیگانه, سکینهfa_IR
dc.contributor.authorفیروزبخش, فریدfa_IR
dc.contributor.authorجانی خلیلی, خسروfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:57:37Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:57:37Z
dc.date.available1399-08-23T09:57:37Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:57:37Z
dc.date.issued2017-04-01en_US
dc.date.issued1396-01-12fa_IR
dc.identifier.citationعزیزی, الهه, یگانه, سکینه, فیروزبخش, فرید, جانی خلیلی, خسرو. (1396). بررسی اثر اسانس‌ مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر شاخص‌های رشد و کیفیت فیله‌ی ماهی قزل آلای رنگین-کمان (Oncorhynchus mykiss)در زمان نگهداری در دمای یخچال (1±4 درجه سانتی­گراد). مجله علمي شيلات ايران, 26(1), 93-109. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110333fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110333
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1559-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599339
dc.description.abstractدر این مطالعه اثر جیره­های غذایی حاوی مقادیر مختلف اسانس مرزنجوش بر شاخص­های رشد و کیفیت فیله ماهی قزل­آلای رنگین­کمان در دمای یخچال (°C 1±4)مورد پژوهش قرار گرفت. بدین منظور، ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان با میانگین وزنی 44/0±38/69 گرم با جیره­های غذایی حاوی اسانس مرزنجوش (صفر، 250، 500 و 750 میلی­گرم اسانس در هر کیلوگرم جیره­ی غذایی) مورد تغذیه قرار گرفتند. بعد از پایان 48 روز دوره آزمایش، میزان شاخص­های رشد مورد نظر تعیین و نیز از تعدادی از ماهیان گروه­های آزمایشی فیله تهیه شد و فیله­ها جهت بررسی کیفیت به مدت 21 روز در دمای یخچال (1±4 درجه سانتی­گراد) قرار گرفتند و باکتری­های سرماگرا، تیوباربیتوریک­اسید (TBA) و مجموع بازهای ازته فرار (TVB-N) در فواصل زمانی 7 روزه (روزهای صفر، 7، 14 و 21) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در برخی از شاخص­های رشد شامل وزن نهایی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنی­داری در تیمارهای آزمایشی وجود دارد (05/0P<). هم­چنین نتایج این بررسی نشان داد که فیله ماهیان تحت تیمار با سطوح مختلف اسانس مرزنجوش نسبت به گروه شاهد در طی نگهداری در یخچال، باکتری­های سرماگرا و تیوباربیتوریک­اسید (TBA) کمتری داشتند (05/0P<). به­طوری­که در روز 21، بیش­ترین شاخص PTC در گروه شاهد (log cfu/g 12/0±39/14) وکم­ترین آن در تیمار 750 میلی­گرم اسانس مرزنجوش (logcfu/g 09/0±38/12) مشاهده گردید. هم­چنین بیش­ترین مقدار تیوباربیتوریک­اسید در تیمار شاهد (mgMDA/kg 05/0±57/1) و کم­ترین آن در تیمار 250 میلی­گرم اسانس مرزنجوش mg MDA/kg 08/0±20/1 به دست آمد (05/0P<). تیمارهای حاوی مقادیر مختلف اسانس تفاوت معنی­داری با هم نداشتند (05/0P>). به طور کلی می­توان گفت استفاده از 500 میلی­گرم اسانس مرزنجوش در جیره می­تواند موجب بهبود شاخص­های رشد و کیفیت فیله ماهی قزل­آلای رنگین­کمان در زمان نگهداری دمای یخچال (°C 1±4) گردد.fa_IR
dc.format.extent731
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110333
dc.subjectاسانس مرزنجوشfa_IR
dc.subjectشاخص‌های رشدfa_IR
dc.subjectقزل‌آلای رنگین‌کمانfa_IR
dc.subjectکیفیت فیلهfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleبررسی اثر اسانس‌ مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر شاخص‌های رشد و کیفیت فیله‌ی ماهی قزل آلای رنگین-کمان (Oncorhynchus mykiss)در زمان نگهداری در دمای یخچال (1±4 درجه سانتی­گراد)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeكاربرديfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue1
dc.citation.spage93
dc.citation.epage109


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد