| dc.contributor.author | عزیزی, الهه | fa_IR |
| dc.contributor.author | یگانه, سکینه | fa_IR |
| dc.contributor.author | فیروزبخش, فرید | fa_IR |
| dc.contributor.author | جانی خلیلی, خسرو | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:57:37Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:57:37Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:57:37Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:57:37Z | |
| dc.date.issued | 2017-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | عزیزی, الهه, یگانه, سکینه, فیروزبخش, فرید, جانی خلیلی, خسرو. (1396). بررسی اثر اسانس مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر شاخصهای رشد و کیفیت فیلهی ماهی قزل آلای رنگین-کمان (Oncorhynchus mykiss)در زمان نگهداری در دمای یخچال (1±4 درجه سانتیگراد). مجله علمي شيلات ايران, 26(1), 93-109. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110333 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110333 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1559-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599339 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه اثر جیرههای غذایی حاوی مقادیر مختلف اسانس مرزنجوش بر شاخصهای رشد و کیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان در دمای یخچال (°C 1±4)مورد پژوهش قرار گرفت. بدین منظور، ماهیان قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 44/0±38/69 گرم با جیرههای غذایی حاوی اسانس مرزنجوش (صفر، 250، 500 و 750 میلیگرم اسانس در هر کیلوگرم جیرهی غذایی) مورد تغذیه قرار گرفتند. بعد از پایان 48 روز دوره آزمایش، میزان شاخصهای رشد مورد نظر تعیین و نیز از تعدادی از ماهیان گروههای آزمایشی فیله تهیه شد و فیلهها جهت بررسی کیفیت به مدت 21 روز در دمای یخچال (1±4 درجه سانتیگراد) قرار گرفتند و باکتریهای سرماگرا، تیوباربیتوریکاسید (TBA) و مجموع بازهای ازته فرار (TVB-N) در فواصل زمانی 7 روزه (روزهای صفر، 7، 14 و 21) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در برخی از شاخصهای رشد شامل وزن نهایی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنیداری در تیمارهای آزمایشی وجود دارد (05/0P<). همچنین نتایج این بررسی نشان داد که فیله ماهیان تحت تیمار با سطوح مختلف اسانس مرزنجوش نسبت به گروه شاهد در طی نگهداری در یخچال، باکتریهای سرماگرا و تیوباربیتوریکاسید (TBA) کمتری داشتند (05/0P<). بهطوریکه در روز 21، بیشترین شاخص PTC در گروه شاهد (log cfu/g 12/0±39/14) وکمترین آن در تیمار 750 میلیگرم اسانس مرزنجوش (logcfu/g 09/0±38/12) مشاهده گردید. همچنین بیشترین مقدار تیوباربیتوریکاسید در تیمار شاهد (mgMDA/kg 05/0±57/1) و کمترین آن در تیمار 250 میلیگرم اسانس مرزنجوش mg MDA/kg 08/0±20/1 به دست آمد (05/0P<). تیمارهای حاوی مقادیر مختلف اسانس تفاوت معنیداری با هم نداشتند (05/0P>). به طور کلی میتوان گفت استفاده از 500 میلیگرم اسانس مرزنجوش در جیره میتواند موجب بهبود شاخصهای رشد و کیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان در زمان نگهداری دمای یخچال (°C 1±4) گردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 731 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110333 | |
| dc.subject | اسانس مرزنجوش | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | قزلآلای رنگینکمان | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت فیله | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر اسانس مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر شاخصهای رشد و کیفیت فیلهی ماهی قزل آلای رنگین-کمان (Oncorhynchus mykiss)در زمان نگهداری در دمای یخچال (1±4 درجه سانتیگراد) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 93 | |
| dc.citation.epage | 109 | |