نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبیدی, رزاقfa_IR
dc.contributor.authorپذیرا, عبدالرحیمfa_IR
dc.contributor.authorقنبری, فرشادfa_IR
dc.contributor.authorمغدانی, سعیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:57:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:57:35Z
dc.date.available1399-08-23T09:57:35Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:57:35Z
dc.date.issued2017-04-01en_US
dc.date.issued1396-01-12fa_IR
dc.identifier.citationعبیدی, رزاق, پذیرا, عبدالرحیم, قنبری, فرشاد, مغدانی, سعید. (1396). تعیین میزان غلظت فلزات سنگین نیکل و کادمیوم در بافت های عضله و کبد ماهی سنگسر معمولی (Pomadasys kaakan) در بندر بوشهر. مجله علمي شيلات ايران, 26(1), 55-65. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110330fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110330
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1653-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599336
dc.description.abstractاین تحقیق با هدف تعیین میزان غلظت فلزات سنگین نیکل و کادمیوم در بافت­های عضله و کبد ماهی سنگسر معمولی (Pomadasys kaakan) در بندر بوشهر در سال 1394 انجام پذیرفت. تعداد 20 قطعه ماهی سنگسر معمولی به صورت کاملاً تصادفی از بندر بوشهر توسط صیادان بومی منطقه صید گردید. بعد از زیست­سنجی، بافت عضله و کبد نمونه­ها جداسازی و هضم شیمیایی نمونه­ها به روش MOOPAM انجام شد و با استفاده از دستگاه جذب اتمی مجهز به کوره گرافیتی VARIAN مدل (AA 100) میزان غلظت فلز نیکل و کادمیوم در بافت­­ها اندازه­گیری گردید. بر اساس نتایج بدست آمده میانگین غلظت نیکل در بافت­ عضله و کبد ماهی سنگسر معمولی به ترتیب 074/0±284/0 و 081/0±344/0 میلی­گرم در کیلوگرم وزن خشک محاسبه شد و اختلاف معنی­داری را نشان نداد (05/0p>). همچنین بر اساس نتایج بدست آمده میانگین غلظت کادمیوم در بافت­ عضله و کبد ماهی سنگسر معمولی به ترتیب 011/0± 118/0 و 021/0± 132/0 میلی­گرم در کیلوگرم وزن خشک محاسبه شد و اختلاف معنی­داری را نشان داد (05/0>p). نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت فلزات سنگین نیکل و کادمیوم در بافت­ خوراکی (عضله) ماهی سنگسر معمولی در منطقه مورد مطالعه پایین­تر از حد مجاز استاندارد­های سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO)، مرکز ملی بهداشت و پزشکی استرالیا (NHMRC)، وزارت کشاورزی، شیلات و غذای انگلستان UK(MAFF) و سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) بود. لذا استفاده از این گونه برای مصارف انسانی مشکلی را از دیدگاه سلامت و بهداشت عمومی ایجاد نخواهد کرد.  fa_IR
dc.format.extent505
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110330
dc.subjectنیکلfa_IR
dc.subjectکادمیومfa_IR
dc.subjectعضلهfa_IR
dc.subjectکبدfa_IR
dc.subjectPomadasys kaakanfa_IR
dc.subjectآلودگي محيطهاي آبيfa_IR
dc.titleتعیین میزان غلظت فلزات سنگین نیکل و کادمیوم در بافت های عضله و کبد ماهی سنگسر معمولی (Pomadasys kaakan) در بندر بوشهرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر.fa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue1
dc.citation.spage55
dc.citation.epage65


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد