نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنصیری, الهامfa_IR
dc.contributor.authorموسوی نسب, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorشکر فروش, سید شهرامfa_IR
dc.contributor.authorگلمکانی, محمد تقیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:57:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:57:03Z
dc.date.available1399-08-23T09:57:02Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:57:03Z
dc.date.issued2014-10-01en_US
dc.date.issued1393-07-09fa_IR
dc.identifier.citationنصیری, الهام, موسوی نسب, مرضیه, شکر فروش, سید شهرام, گلمکانی, محمد تقی. (1393). بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) بر مهار آنزیم پلی فنول اکسیداز و روند ملانوزیس در میگو پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei). مجله علمي شيلات ايران, 23(3), 109-118. doi: 10.22092/ISFJ.2014.103556fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2014.103556
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1283-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599287
dc.description.abstractملانوزیس میگو، نوعی تغییر رنگ سطحی مهم است که توسط آنزیم پلی فنول اکسیداز ایجاد می شود. این آنزیم سبب اکسیداسیون فنول ها و تولید رنگدانه تیره و نامحلول ملانین می گردد. مشتقات سولفیتی به شکل گسترده ای برای مقابله با ملانوزیس کاربرد دارند، اما مشکلات ناشی از این ترکیبات از جمله بروز واکنش های حساسیت زا و ایجاد مشکل در افراد مبتلا به آسم، یافتن جایگزین های طبیعی برای این ترکیبات را ضروری ساخته است. این تحقیق با هدف بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) بر مهار آنزیم پلی فنول اکسیداز (تیروزیناز) و روند ملانوزیس در میگوی پرورشی پا سفید غر بی (Litopenaeus vannamei) طی 10 روز نگهداری در یخ صورت گرفت. نتایج GC/MS نشان داد که تیمول، کارواکرول و پارا سیمن با مقادیر به ترتیب 8/50، 4/14 و 6/10 % ترکیبات اصلی اسانس آویشن شیرازی را تشکیل می دهند. توانایی مهار رادیکال آزاد DPPH اسانس آویشن شیرازی بر اساس میانگین(±SD) IC50 برابر با 02/0±8/0 mg/ml بود. فعالیت آنزیم تیروزیناز در غلظت %25/0 اسانس آویشن شیرازی به میزان 2/63 درصد کاهش یافت. همچنین، غوطه وری میگو در تعلیق 1% اسانس آویشن سبب به تأخیر افتادن روند ملانوزیس طی 10 روز نگهداری در یخ شد. به شکل کلی، اسانس آویشن شیرازی می تواند به عنوان یک کمک فرآیند طبیعی و مؤثر جهت افزایش ماندگاری میگو طی دوره نگهداری در یخ مورد استفاده قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent558
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2014.103556
dc.subjectآویشن شیرازیfa_IR
dc.subjectمیگوfa_IR
dc.subjectتیروزینازfa_IR
dc.subjectملانوزیس.fa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleبررسی اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) بر مهار آنزیم پلی فنول اکسیداز و روند ملانوزیس در میگو پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue3
dc.citation.spage109
dc.citation.epage118


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد