| dc.contributor.author | سیدحسنی, میرحامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | طالبی حقیقی, داوود | fa_IR |
| dc.contributor.author | حافظیه, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | یزدانی ساداتی, محمد علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | پورعلی, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | یگانه, هوشنگ | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:57:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:57:01Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:57:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:57:01Z | |
| dc.date.issued | 2014-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-07-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سیدحسنی, میرحامد, طالبی حقیقی, داوود, حافظیه, محمود, یزدانی ساداتی, محمد علی, پورعلی, حمیدرضا, یگانه, هوشنگ. (1393). کارایی پودرضایعات مرغ به عنوان جایگزین پودر ماهی در جیره غذایی فیلماهی (Huso huso) در دوران رشد. مجله علمي شيلات ايران, 23(3), 81-95. doi: 10.22092/ISFJ.2014.103554 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2014.103554 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1270-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599285 | |
| dc.description.abstract | با توجه به افزایش قیمت پودرماهی، کارایی پودرضایعات مرغ بهداشتی و با آنالیز ارزش غذایی تعیین شده بعنوان جایگزین پودرماهی در جیره غذایی فیلماهی مورد آزمایش قرار گرفت. شش جیره آزمایشی ایزونیتروژنوس و ایزوکالریک محتوی40% پروتئین و20 مگاژول درکیلوگرم انرژی خام تهیه گردید. پودرضایعات مرغ (PBM) در سطوح20،40،60،80 و100% (PBM20، PBM40، PBM60،PBM80 و PBM100) در جیره غذایی اولیه که به عنوان گروه شاهد PBM0 نامیده شده بود مورد استفاده قرار گرفت. تعداد180عدد فیلماهی با میانگین وزن (SD 9/5±89/107 گرم) در18 مخزن فایبرگلاس2000 لیتری در درجه حرارت با میانگین (±SD) 2±20 درجه سانتیگراد بمدت 18هفته با جیره های فوق الذکر تغذیه شدند. اختلاف معنی دار آماری در شاخصهای وزن نهایی (FW)، درصدافزایش وزن بدن (WG%)، ضریب رشد ویژه (SGR) و ضریب تبدیل غذا در ماهیان تیمار شاهد با ماهیان تیمارهای PBM20، PBM40،PBM60 وBM80 مشاهده نشد. لاشه ماهیان تغذیه شده با جیره PBM20 بیشترین میزان پروتئین (SD36/0 ± 97/16%) را داشتند که از لحاظ آماری با مقدار پروتئین لاشه ماهیان تغذیه شده با جیره PBM40 (SD 67/0± 41/15%) دارای اختلاف معنی دار بود. چربی لاشه ماهیان تغذیه شده با جیره های PBM80 وPBM100 (SD 016/0±63/6%) و (SD 17/0±49/7%) بطور معنی داری از ماهیان تغذیه شده با جیره های دیگر پایین تر بود. شاخص هپاتوسوماتیک ماهیان با افزایش سطوح جایگزینی پودرضایعات مرغ بجای پودرماهی بطور معنی داری افزایش یافت و بیشترین آن در ماهیان تغذیه شده با جیره فاقد پودرماهی PBM100 ثبت گردید (SD 63/0±2/4 %) و شاخص احشایی به استثنای ماهیان تیمار20% جایگزینی (PBM20) در ماهیان تیمارهای دیگر فاقد اختلاف معنیدار آماری بود. نتایج این آزمایش نشان می دهد که امکان جایگزینی پودرضایعات مرغ بجای پودرماهی در سطوح بالا (80%) بدون تاثیر منفی بر شاخصهای رشد و ضریب تبدیل غذا در دوران رشد فیلماهی امکانپذیر است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 749 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2014.103554 | |
| dc.subject | فیلماهی | fa_IR |
| dc.subject | پودرماهی | fa_IR |
| dc.subject | پودر ضایعات مرغ | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای رشد | fa_IR |
| dc.subject | ترکیب لاشه | fa_IR |
| dc.subject | شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی. | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | کارایی پودرضایعات مرغ به عنوان جایگزین پودر ماهی در جیره غذایی فیلماهی (Huso huso) در دوران رشد | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 23 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 81 | |
| dc.citation.epage | 95 | |