نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلیزاده, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorانصاری, راضیهfa_IR
dc.contributor.authorدادگر, شهرامfa_IR
dc.contributor.authorحافظیه, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:56:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:56:14Z
dc.date.available1399-08-23T09:56:13Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:56:14Z
dc.date.issued2016-04-01en_US
dc.date.issued1395-01-13fa_IR
dc.identifier.citationعلیزاده, مرتضی, انصاری, راضیه, دادگر, شهرام, حافظیه, محمود. (1395). تاثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis) بر ذخیره آستاگزانتین تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 25(1), 149-160. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110230fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110230
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1577-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599224
dc.description.abstractدر این تحقیق، ذخیره آستاگزانتین موجود در تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان از طریق افزودن سطوح مختلف آستاگزانتین با دو منبع مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis) به جیره غذایی مولدین مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آستاگزانتین مصنوعی در سه سطح 40 ،80 و 120 میلی گرم بر کیلوگرم غذا و آستاگزانتین جلبکی با غلظت 5/1% آستاگزانتین در وزن خشک، هم سطح با منبع مصنوعی بترتیب به مقدار 67/2، 33/5 و 8 گرم بر کیلوگرم غذا مورد استفاده قرار گرفت. بدین ترتیب هفت جیره آزمایشی شامل شش تیمار سطوح و منابع مختلف آستاگزانتین (T1-T3 مربوط به گروه  آستاگزانتین جلبکی و T4-T6 مربوط به گروه استاگزانتین مصنوعی) و یک تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) در نظر گرفته شد. تعداد 140 مولد 4-3 ساله قزل آلا به مدت 120 روز قبل از شروع فصل تخم ریزی، از طریق جیره های آزمایشی از نیمه مرداد تا نیمه آذر 1387 به مدت 120 روز تغذیه شدند. تخمهای استحصالی از مولدین از نظر محتوی آستاگزانتین مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند. بیشترین مقدار آستاگزانتین (ng87/231) مربوط به تیمار 3 (120% آستاگزانتین جلبکی) و کمترین مقدار ( ng96/6) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) به دست آمد. مقادیر میانگین تیمارها دارای اختلاف معنی داری بود ضمن آنکه تیمار 3 با بالاترین مقدار آستاگزانتین در تخم، با سایر تیمارها اختلاف معنی داری داشت. تفاوت معنی داری بین تیمارهای 4، 5 و 6 (تیمارهای حاوی آستاگزانتین مصنوعی) با تیمار یک (40% آستاگزانتین جلبکی) مشاهده نگردید. تیمارهای 2 (80% آستاگزانتین جلبکی) و 6 (120% آستاگزانتین مصنوعی) از لحاظ تاثیر در جذب آستاگزانتین در تخم، عملکرد یکسانی داشتند. در مجموع، تمام تیمارهای حاوی آستاگزانتین جلبکی و مصنوعی با تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشتند. ارتباط میان افزایش غلظت آستاگزانتین خوراک و افزایش مقدار آستاگزانتین تخم در تیمارهای حاوی مقادیر مختلف آستاگزانتین جلبکی بصورت خطی مثبت بود در حالیکه در مورد تیمارهای آستاگزانتین مصنوعی این ارتباط روند منظمی نداشت.  fa_IR
dc.format.extent434
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110230
dc.subjectقزل آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectآستاگزانتین مصنوعیfa_IR
dc.subjectجلبک هماتوکوکوس(Haematococcus pluvialis)fa_IR
dc.subjectذخیره آستاگزانتین تخمfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleتاثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis) بر ذخیره آستاگزانتین تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue1
dc.citation.spage149
dc.citation.epage160


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد