| dc.contributor.author | آلبوغبیش, حلیمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | خدانظری, آی ناز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:56:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:56:01Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:56:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:56:01Z | |
| dc.date.issued | 2018-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آلبوغبیش, حلیمه, خدانظری, آی ناز. (1396). مقایسه تاثیر پوششهای کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز (Camellia sinensis L.) بر کیفیت ماهی گیش درخشان
(Carangoides coeruleopinnatus) طی نگهداری در یخچال. مجله علمي شيلات ايران, 26(5), 95-109. doi: 10.22092/ISFJ.2017.115005 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.115005 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1797-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599204 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه، تاثیر پوششهای کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز (Camellia sinensis L.) برکیفیت ماهی گیش درخشان (Carangoides coeruleopinnatus) طی نگهداری در یخچال (Cº 1±4) به مدت 12 روز مورد سنجش قرار گرفتند. برای این منظور، فیلههای ماهی گیش درخشان را در سه گروه به ترتیب محلول کیتوزان 2% حاوی 5/0 % عصاره چای سبز ، نانوکیتوزان (کیتوزان 2% و تری پلی فسفات 2%) حاوی 5/0% عصاره چای سبز و محلول اسید استیک به عنوان نمونه شاهد غوطهور شدند. اثر ضد میکروبی پوششهای کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز با شمارش باکتریهای مزوفیل هوازی و سرمادوست و خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل: pH، اندیس تیوباربیتوریک اسید (TBARS)، ارزیابی ترکیبات نیتروژنی فرار (TVB-N) و اسیدهای چرب آزاد (FFA) ارزیابی شدند. ارزیابی حسی ماهی گیش درخشان توسط 15 نفر با بررسی طعم، بو و پذیرش کلی در روزهای 0، 3، 6، 9 و12 صورت گرفت. نتایج فاکتورهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی نشان داد که نمونههای حاوی پوشش کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز در مقایسه با نمونه شاهد، در پایان دوره نگهداری به طور معنیداری (05/0p<) بهتر بودند. مقادیر بازهای نیتروژنی، اسید چرب آزاد، تیوباربیتوریک اسید و pHدر نمونههای حاوی پوششهای کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز به ترتیب برابر30/20، 40/19(mgN/100g) ،46/1، 05/1 (درصد اولئیک اسید) و 66/0، 42/0 (میلیگرم مالون آلدهید درکیلوگرم بافت ماهی) و 61/7، 49/7 بودند. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که فیلههای تیمار شده در مقایسه با نمونه شاهد دارای امتیاز بالاتری بودند. هر دو پوشش کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز برای حفظ کیفیت فیله ماهی گیش درخشان موثر بودند. اگرچه، نانوکیتوزان فعالیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی بیشتری را نسبت به کیتوزان در طول دوره نگهداری نشان داد. بنابراین برای افزایش ماندگاری و به تاخیر انداختن فساد ماهی گیش درخشان در طول دوره نگهداری در یخچال پوشش نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز موثرتر است.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 610 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.115005 | |
| dc.subject | ماهی گیش درخشان | fa_IR |
| dc.subject | کیتوزان | fa_IR |
| dc.subject | نانوکیتوزان | fa_IR |
| dc.subject | عصاره چای سبز | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مقایسه تاثیر پوششهای کیتوزان و نانوکیتوزان غنی شده با عصاره چای سبز (Camellia sinensis L.) بر کیفیت ماهی گیش درخشان
(Carangoides coeruleopinnatus) طی نگهداری در یخچال | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 95 | |
| dc.citation.epage | 109 | |